• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Düzenleme Tarihi : 11 Temmuz 2020 21:09 Haber Girişi : 11 Temmuz 2020 21:43

Bodrum'un gözde mekanı  ZAİ'de imar skandalı! Yapı ruhsatı yok imar uygulaması yok....

Bodrum'un gözde mekanı  ZAİ'de imar skandalı! Yapı ruhsatı yok imar uygulaması yok....
Bodrum'un gözde mekanı  ZAİ'nin  yapı ruhsatının olmadığı iddia edildi. İmar uygulaması olmayan  ZAİ korunması gereken olan olan zeytinlik alana kurulmuş

Muğla'nın Bodrum ilçesinde imar yolsuzluğunun ve skandallarının ardı arkası kesilmiyor. Belediyenin kaçak yapı mücadelesine rağmen her hün yeni bir kaçak yapı haberi gündeme geliyor. Son olarak ise Bodrum'un gözde mekanı  ZAİ'nin nin  yapı ruhsatının olmadığı iddia edildi.  iddiaya göre, Konacık mahallesi'nde bulunan ZAİ'nin İmar uygulaması da yok. ZAİ'nin inşaa edildiği yer ; imarda zeytinlik, inşaat hakkı yüzde 10. Yapabileceği inşaat hakkıyla, yaptığı inşaat arasında uçurum var. Kamuya terk etmesi gereken alanı da terk etmemiş. İmar Barışından yararlanamaz, seçim dönemi öncesi ve sonrasında yapılmış bir bina.

voyage otel

 

Söz konusu iddiaları Gazeteci Mustafa Gündoğ, BodrumHaber.com'daki yazısında gündeme getirdi. Mustafa Gündoğ'un yazısının konuya ilişkin bölümü şöyle: 

 

"Ben diyorum ki kaçak yapıları var, birileri de diyor ki adam hayır sever. Can Baba’nın dediği gibi fakir yapınca farklı, zengin yapınca farklı. Kavramlar dahi paranın ölçüsüne göre değiştiriliyor.

 

Fakir kaçak inşaat yapınca rantiyeci, zengin yapınca “Bodrum’da böyle bir tesise ihtiyaç var, çok da güzel yapmış işletmesi de mükemmel.” Yani; kaçak yapı yapan zengin hayranlığı içimize işlemiş. Şakşakta şakşak. Yer Konacık, mekan ZAİ, yapı ruhsatı var mı? Yok. İmar uygulaması var mı? Yok. İmar var mı? Var. Yer; imarda zeytinlik, inşaat hakkı yüzde 10. Yapabileceği inşaat hakkıyla, yaptığı inşaat arasında uçurum var. Kamuya terk etmesi gereken alanı da terk etmemiş. İmar Barışından yararlanamaz, seçim dönemi öncesi ve sonrasında yapılmış bir bina.

Her kaçak yapıya meydan okuyan Belediye başkanı, bu duruma neden sessiz kalıyor acep…

Kaçak yapılar; yoğun olarak turizm, hastane, okul, kütüphane olarak yapılıyor. Eyvallah yapsınlar da, o zaman bir kanun çıkarsınlar, bu tür yapılan binalarda kural yoktur diye, hepimiz rahatlayalım.

 

Hayırdır inşallah…

 

Can Baba diyor ya “Fakirin gayri meşru çocuğu olursa piç, zenginin olursa yasak aşkın meyvesi olur.” Zengin ne yaparsa sessiz kalanlar, fakirlerin kaçak yapılarının yıkılma kararını “demoklesin kılıcı” gibi fakirlerin başlarında sallandırıyorlar.  ZAİ şöyle tanımlanmış ; “Yaşam, Zai’nin sanatın tüm dallarından ilham alarak ve onları kendi yapısına dahil ederek hayata geçirdiği yepyeni bir “yaşam alanı” olma özelliğini taşıyor. Yaşam’da, gastronomi, müzik, sinema, tiyatro, edebiyat ve sanat aynı çatı altında, 5 duyuya hitap ederek birbirini besliyor.”