• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 31 Mayıs 2021 12:32

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nden “Birçok meslektaşımız hâlâ aşıya ulaşamamıştır”

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nden “Birçok meslektaşımız hâlâ aşıya ulaşamamıştır”
İzmir Gazeteciler Cemiyeti basın kartı olmayan gazetecilerin koronavirüs aşısı olamadığını dile getirdi. Cemiyetten yapılan yazılı açıklamada “Gazetecilerin referans bilgilerinin alınması gereken yerler cemiyetler ve meslek örgütleridir” denildi.

Haber Merkezi -  İzmir Gazeteciler Cemiyeti yaptığı yazılı açıklama ile bir çok gazetecinin aşı olamadığını vurguladı. Yapılan yazılı açıklamada şunlara değinildi;

voyage otel

Ülke genelinde oluşturulan “Medya Dayanışması” olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonucunda basın çalışanlarının aşılanması konusunda önemli gelişmeler elde edilmiştir.

Basın kartı taşıyan meslektaşlarımız aşılanırken, basın kartı sahibi olmayan ve mesleğini sürdüren meslektaşlarımız için de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı nezdinde gerçekleştirilen çalışmalar sonucu aşı listesi genişletilmiştir.

Ancak mevcut aşılamalar yeterli değildir.

Birçok meslektaşımız hâlâ aşıya ulaşamamıştır.

Her zaman yaptığımız çağrıyı yinelemek istiyoruz;

Gazetecilerin referans bilgilerinin alınması gereken yerler cemiyetler ve meslek örgütleridir. Resmi kurumlar dahilinde yapılan çalışmalar yetersiz kalmaktadır.

Cemiyetler ve diğer meslek örgütlerinin verdiği bilgilerle hareket edilmelidir.      

Bu doğrultuda Cemiyetimiz üyesi veya üyemiz olmayan ancak sektörde görev yapan, aşı olamamış tüm basın çalışanlarının, meslektaşlarımızın Cemiyetimize başvurmalarını rica ediyoruz.

Kısa zamanda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı’na başvurularak meslektaşlarımızın da aşılarının yapılması talebimiz iletilecektir.

Saygılarımızla”