• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 30 Ocak 2022 11:54

İyi Partili Kanber: Elektrik zammını derhal geri alın

İyi Partili Kanber: Elektrik zammını derhal geri alın
Rekor seviyedeki hayat pahalılığıyla mücadele eden vatandaşlar, zamlı elektrik faturalarına isyan etti. İYİ PARTİ Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, zamların geri çekilmesini istedi.

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, 1 Ocak’ta yürürlüğe giren “kademeli” elektrik zammının ilk faturalarının gelmeye başladığını belirterek “Kaşıkla verdiğiniz asgari ücret zammını, kepçeyle geri alıyorsunuz” dedi. 

voyage otel


-Elektriğin temel tüketim ürünü ve kamusal hizmet olduğunu hatırlatan Kanber, milletin büyük bir soygunla karşı karşıya kaldığını söyleyerek “Kur artışı gerekçesiyle yapılan bu yeni elektrik zammı, bir avuç dağıtım şirketine yapılan kaynak artırımından başka bir şey değildir. Beceriksiz ekonomi politikalarının faturası yine vatandaşa kesilmiştir” diye konuştu. 
Nevzat Kanber, konu ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 


“AKP iktidarı, beceriksiz ekonomi politikalarıyla vatandaşı canından bezdirdi. Turizmcisi, üreticisi, inşaatçısı, esnafı, işçisi, memuru geleceğinden kaygılı. Kimse önünü göremiyor. Milletimiz, her gün daha da fakirleşiyor! Adına ‘yeni ekonomi modeli’ denilen ucube sistem, Türk lirasının itibarını yerle bir etmeye devam ederken, enflasyon ve hayat pahalılığı önü alınamaz bir hızla vatandaşın canına kast ediyor! 
Kira, vergi, akaryakıt ve gıda ürünlerine ardı arkası kesilmeden gelen fahiş zamlar, şimdi de elektrik faturalarını şişirdi! Bodrum’da vatandaşlar elektrik faturalarının şokunu yaşıyor! Yeni yılın fahiş zamlarıyla coşan elektrik faturaları halkın üzerine kabus gibi çöktü! Kademeli elektrik adı altında uygulanan yeni soygun düzeni ile faturası 4-5 kat artan vatandaş, şaşkın, öfkeli ve çaresiz! Sosyal medyada paylaşılan faturalar, dudak uçuklatıyor! Verdiğiniz asgari ücret zammını elektrik çarptı ey iktidar partisi!
Asgari ücretle geçinen bir ailenin, bu faturaları ödeyip temel ihtiyaçlarını karşılayabileceğini nasıl düşünürsünüz? Bodrum gibi doğalgaz kullanılmayan bölgelerde, ısınma ihtiyacını elektrikle karşılayan aileler ne yapacak? Yıllardır biriktirdiği tasarrufu pandemi döneminde eriten esnaf, nasıl nefes alacak? 
Vicdansızca yapılan bu zamlar, yalnızca vatandaşı değil, küçük büyük tüm esnafı vuracaktır. Covid-19 korunma tedbirleri nedeniyle ayakta kalma mücadelesi veren ve borç içinde yüzen Bodrum esnafı, son gelen zamlarla bir darbe daha almıştır. 
Tarlalarda da yangın var! Gübre ve akaryakıt zamlarıyla beli bükülen çiftçimiz, kara kara düşünürken sırtındaki yük bir kat daha artmış, üretemez hale gelmiştir. Çiftçi üretemiyor, ürettiğini satamıyor, sattığından ise para kazanamıyor! Çiftçi tükendi, çiftçi bitti. 

 


ZAMLARI GERİ ALIN, YOKSA EN BÜYÜK FATURAYI SİZ ÖDERSİNİZ!


1 Ocak 2022 tarihi itibariyle vatandaşın faturasına yansıyan elektrik zammı, ilk kademesi olan 150 kilovata kadar % 82, bu tüketimin üzerinde ise yüzde 74 olarak uygulanmaktadır. 150 kilovat ve altında tüketim yapan mesken sayısı yok denecek kadar az olduğuna göre; abonelerin neredeyse tamamı yüzde 174’lük bir zam oranıyla karşı karşıya kalmaktadır. Son bir yıl içinde benzine yüzde 94, mazota yüzde 115, LPG’ye yüzde 128 zam yapan AKP iktidarı, milletimizi açlık sınırının altında inim inim inletmeye ant içmiş gibi görünüyor! Verdiği bir kaşık maaş zammını, kepçeyle geri alan iktidar partisi bir an önce silkelenip kendine gelmeli ve vatandaşın mağduriyetine derhal son vermelidir.


Elektrik zammı oranlarının, bir an önce TÜİK tarafından açıklanan yüzde 36’lık enflasyon oranı seviyesine çekilmesi zorunludur.  Milletimize daha fazla çile çektirmeden aklınızı başınıza alın. Siz yapmazsanız, bu millet ilk seçimde size cevabını verecek ve en büyük faturayı da size ödetecektir! 
Türkiye, ‘iyi’ kadrolarla ve ‘iyi’ insanlarla yönetilmeye hazırdır. 
İYİ Parti, yeniden üreten, milletimizin refah ve huzur içinde yaşadığı bir Türkiye için hazırdır.”