• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 29 Ocak 2022 16:29

Bodrumlulara elektrik  faturalarına isyan etti! Pazartesi alanda olacaklar!

 Bodrumlulara elektrik  faturalarına isyan etti! Pazartesi alanda olacaklar!
Rekor seviyedeki hayat pahalılığıyla mücadele eden vatandaşlar, zamlı elektrik faturalarına isyan etti. Elektriğe yapılan yüzde 125 zam sonrası ay sonu faturaları 3 katına çıkıtı. Duruma tepki gösteren Bodrumlular Pazartesi eylem yapacaklar

Selçuk Arslan -  Yeni yıl öncesi elektrik ve doğalgaza gelen zamlarla ay sonu faturalarının gelmesiyle kendisini daha da hissettirdi. Faturaları gören Bodrumlular, gelen elektrik faturaları vatandaşı adeta şaşkına çevirdi.  Bodrumlulara 4 bin liralık, 8 bin liralık, 10 bin lirayı bulan elektrik faturaları  geldi. Normalde ödedikleri tutarların neredeyse 3 katı kadar artış olduğunu dile getiren vatandaşlar, duruma tepkili. Elektrik faturalarındaki artış sosyal medyanın da gündemine oturuyor. Fecebook’ta açılan grup üzerinden bir araya gelen binlerce vatandaş tepki gösteriyor.

voyage otel

 

BODRUMLULAR ELEKTRİK FATURA EYLEMİ YAPACAKLAR

 

Yeni yılın ilk günü elektriğe mesken, sanayi ve ticarethane abone grupları için vergi ve fonlar dahil ortalama yüzde 52 ile yüzde 130 arasında değişen oranlarda zam geldi. Bu zammın da 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olacağı duyuruldu. Bodrumlular, 31 Ocak Pazartesi günü Aydem önünde eyleme hazırlanıyor. Sosyal medya üzerinden bir çağrı yapan bazı vatandaşlar, “Elektrik kullanımına yapılan rekor zamları gündeme taşımak amacıyla 31 Ocak Pazartesi saat 13.00’te Bodrum Aydem merkezi önünde Anayasa Madde 34 kapsamında protesto yapılacaktır.” ifadelerine yer verdiler.

 

Yüksek elektrik faturasına tepki gösteren Bodrumlulardan birisi de Fırat Kaya isimli vatandaş oldu. Kaya,  “Normal şartlarda faturam 300 yl falan geliyordu. Bu ay gelen elektrik faturası ise 1 800 lira… Biz şok olduk. Ne yapacağımızı şaşırdık. Nasıl ödeyeceğimizi düşünüyoruz. Biz bu fahiş fiyatların geri çekilmesini istiyoruz” dedi.

 

VATANDAŞ ŞAŞKIN

 

Hükümetin enerji politikasını eleştiren Nihat Koyuncu, adlı vatandaş da “Her alanda hayatımıza girmiş bu ihtiyaç maddesi bugün bizzat devletin eli ile hem üretimi hem dağıtımı tekelci sermayeye bırakılmış. vatandaşı, esnafı, çiftçiyi, sanayiciyi bunların vicdanına teslim etmiştir ama kapitalizmde vicdan olmaz. Kâr esaslı bu düzende her şey para üstüne kurulmuştur. Bunlar için Halkın geçim sıkıntısı, piyasanın durumu, ekonomik krizin derinlemesine, doğanın talanı, ekoloji önemli değildir. Türkiye’nin aslında enerji sorunu yoktur. İktidar ülke enerjisini Büyük ölçekli çelik haneleri vasıtası ile uluslararası  sermayenin çıkarlarına sunmuş, üretilen  enerji için üreten firmalara alım garantisi uygulayarak halkına pahalı enerji olarak bedel ödetiyor. Aydem gibi firmalar tam bir vurdum duymazlık içinde görev kusuru işleyip kamu zararına sebep oluyorlar. Sokak lambaları aylardır gün içinde yanarken bu halkımın sırtına yüktür” ifadelerini kullandı.

 

Elektrik faturası mağdurlarından birisi de Zane Bayram adlı vatandaş oldu. Normal şartlarda 110-120 lira gelen elektrik faturası ödeyen Bayram’a bu ay 2 bin lirayı bulan fatura çıktı. Gelen faturadaki rakam karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Bayram, “ 110-120 lira geliyordu faturamız. Evde kimse olmadığı halde bu fatura geldi. Ne yapacağız anlayamıyorum… Aldığımız parayı yetiştiremiyoruz. Elektriğe mi, suya mı vereceğiz? Aldığımız maaşalar yetmiyor, ne yapmamız lazım? Yetmiyor ki para. Şaşırdık kaldık. Şu faturaya bak, hangi maaşla geçineceğiz? Asgari ücrete zam yaptı, bunlara daha çok zam yaptı. Borç yüzünden geçinemiyoruz” dedi.