• Nevavprestij
EGE Düzenleme Tarihi : 23 Temmuz 2020 11:43 Haber Girişi : 23 Temmuz 2020 11:47

İyi Partili Ergun sordu: Muğla’nın sahilleri , koyları, plajları kimin denetiminde?

İyi Partili Ergun sordu: Muğla’nın sahilleri , koyları, plajları kimin denetiminde?
Bir süredir tartışma konusu olan Muğla'nın kıyılarının denetimi konusu TBMM'de gündeme geldi. Muğla İyi Parti Milletvekili Metin Ergun, verdiği soru önergesiyel konuyu TBMM' gündemine taşıdı. 

Muğla İyi Parti Milletvekili Metin Ergun bugün Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemi ile TBMM’ne soru önergesi verdi. Ergun önergesinde Muğla ilinin sahil, koy, plaj, iskele ve tekne bağlama yerlerinin tasarruf hakkı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda iken yapılan protokol ile işletme hakkı Muğla Valiliği ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı’nın iştiraki (MUÇEV)’e verilmiştir. MUÇEV’in de bu hakkını İMEAK Deniz Ticaret Odasının kurduğu Deniz Kıyı ve Çevre Yönetimi Anonim Şirketi’ne 3 yıl için devrettiği, bu 3 yıllık işletme süresinin de Haziran 2020’de sona erdiği iddia edilmektedir, diyerek aşağıdaki soruları yöneltti.:

voyage otel


"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile MUÇEV arasında yeni bir protokol yapılmış mıdır?

Böyle bir protokol yapılmış ise hangi yöntem kullanılmıştır?

MUÇEV’in Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan almış olduğu yetkiyi Deniz Kıyı ve Çevre Yönetim A.Ş.’ye ya da 3. kişilere devretmiş midir?

Böyle bir devir işlemi söz konu ise hangi yetki ile yapılmıştır?

Muğla’nın sahillerini, koylarını, plajlarını, iskele ve tekne bağlama yerlerinin işletilmesine yönelik bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi veya herhangi bir ilçe belediyesinin talebi olmuş mudur?"