• Nevavprestij
EKONOMİ Haber Girişi : 08 Ekim 2021 13:04

"İktidar çiftçiye 211 milyar TL borçlu"

CHP Genel Sekreteri Böke, iktidarın çiftçiye ödemesi gereken desteği ödemediğini ve 211 milyar TL borçlu olduğunu söyledi

Haber Merkezi - CHP'nin Türkiye'nin farklı illerinde seçilmiş 21 milletvekili ile İzmir Milletvekillerinin birlikte gerçekleştirecekleri, 8-9 Ekim 2021 tarihlerini kapsayan ilçe ziyaretleri öncesinde, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Sayın Selin Sayek Böke'nin katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

voyage otel

 

Basın toplantısına CHP Milletvekilleri Ayhan Barut, Müzeyyen Şevkin, Aydın Özer, Süleyman Bülbül, Orhan Sarıbal Yüksel Özkan, Vecdi Gündoğdu, Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bekir Başevrigen, Atakan Ünver, İlhami Özcan Aygün, Okan Gaytancıoğlu, Ömer Fethi Gürer, Cengiz Gökçel, Alpay Antmen, Sibel Özdemir, Özkan Yalım, Polat Şaroğlu, Mürsel Alban, Burak Özcan, Suat Erbay, Kani Beko, Atilla Sertel, Sevda Erdan Kılıç, Tacettin Bayır, Mahir Polat, Murat Bakan katıldı. Program kapsamında CHP’nin yerel iktidarda olmadığı; Kiraz, Kınık, Bayındır, Bergama, Aliağa, Menemen, Tire ile Beydağ’da saha çalışması yapılacak.


CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, "Türkiye'nin içinden geçtiği zor süreçte halkımızla her fırsatta birlikte olmak ve sorunları çözmek için bir aradayız. Özellikle tarım alanında uzmanlaşmış 20 milletvekiline ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz. Türkiye'yi içinde bulunduğu çok yönlü krizden kurtarmak için tarihsel sorumluluğumuzun farkındayız. Bu karanlığın içinde umudu büyütüyoruz. Günü geliyor halkın iradesine sahip çıkmak için İstanbul'un her ilçesinde çalışıyoruz. Günü geliyor sellerde, depremlerde, yangınlarda çalışıyoruz. Her yerde halkımızla buluşuyoruz. Bugün derin gıda ve tarım kriziyle karşı karşıyayken hep birlikte İzmir'deyiz. İzmir'in 8 ilçesinde yoğun saha çalışması yapacağız. Neredeyse 190 köye bizzat giderek köyde üreticiyle bir araya geleceğiz ve nelere ihtiyaç olduğunu konuşacağız. İktidarımızda yapacaklarımızı birlikte konuşup anlatacağız. Yereldeki iktidar deneyimlerinden edindiğimiz tecrübeleri konuşma fırsatı yakalayacağız" dedi.

 

'İKTİDAR ÜLKETİ DIŞA BAĞIMLI HALE GETİRDİ'

 

Hayat pahalılığının günden güne arttığını dile getiren Böke, "TÜİK'in makyajlı verilerine göre bile gıda enflasyonu şahlandı. Bu yaşananlar halk açısından daha ağır yaşanıyor. Sarayda yüzde 65 daha fazla mutfak masrafı yapılmış ve bunu halk ödemiş. Birde utanmadan 1002 TL ödeyip 'Fiyatlar gayet makul' diyor. Birde bunun üzerine 1000 tane market kuracağız diyor. İktidar kendi kendine yeten ülkemizi dışa bağımlı hale getirdi. Devletin ödemesi gereken tarımsal desteği, iktidar bile isteye 15 yıl eksik olarak yapıyor. Saray rejimi halk ve çiftçiler için değil yabancı tekeller için çalışıyor. Tarımı bilen vekiller olarak tarımın öyküsünü yazmak için geldik. Yeni bir hikaye yazmanın tam zamanı. Sorunun iktidarda olduğu ve kurduğu düzenden olduğu çok açık. Hep birlikte bu zenginliğe ulaşabilmek için güçlendirilmiş parlamenter sisteme ihtiyacımız var. Halkın olan paraların halk için harcandığı bir sistem kuracağız. Bu iktidar çiftçiye 211 milyar TL borçlu. Çiftçinin hak ettiği desteği alabileceği bir sistemi hep beraber kuracağız" diye konuştu.