• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 18 Mayıs 2021 12:02

Hükümet beceriksiz pandemi yönetiminin faturasını turizmciye ödetiyor

Hükümet beceriksiz pandemi yönetiminin faturasını turizmciye ödetiyor
Kuşadası Ticaret Odası (KUTO) Turizm Komisyonu üyesi Murat Öner, yayınlanan son genelge ile turizmcilerin büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını belirtti.

Haber Merkezi - Kuşadası Ticaret Odası (KUTO) Turizm Komisyonu üyesi Murat Öner, yayınlanan son genelge ile turizmcilerin büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını belirterek, “17 Mayıs genelgesi ile normalleşmeye bir adım dahi yaklaşılamadı. Hükümet beceriksiz pandemi yönetiminin faturasını turizmciye ödetiyor" dedi.

voyage otel

Yayınlanan son genelge ile turizmcilerin büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını belirten KUTO Turizm Komisyonu üyesi Murat Öner, Cumhuriyet'te yer alan haberde, “17 Mayıs genelgesi ile  normalleşmeye bir adım dahi yaklaşılamadı. Dünya normalleşti ama biz hala yasaklar ile yaşamaya mahkum ediliyoruz.  Bu son genelge ile  yaklaşan turizm sezonuna büyük bir darbe vurulmuştur.

Bu senenin de geçen seneden bir farkı kalmayacak. 2020 de yaşanan problemleri tekrar yaşayacağız.  Bu kararsızlık nedeniyle otellerin açılış tarihleri net değil. Aynı zamanda yeteri kadar aşılama yapılmadığı için  turizmde  Türkiye kırmızı listede tutulmaya devam ediliyor. Bu durum tur operatörlerinin plan program yapmasını sürekli engelliyor" dedi.