• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 14 Mart 2022 11:36

Hekimler Bodrum'dan bayram mesaj verdi: Hiçbir yere gitmiyoruz

Hekimler Bodrum'dan bayram mesaj verdi: Hiçbir yere gitmiyoruz
Bodrum'da sağlık çalışanları sorunlarını ve taleplerini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen sağlık çalışarı "Hiçbir yere gitmiyoruz" dedi.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde sağlık çalışanları, özlük haklarının ve ücretlerinin iyileştirilmesi talebiyle bugün iş bıraktı. Bugün başlayan iş bırakma eylemi 16 Mart'a son bulacak.  Acil servisler dışında Bodrum Devlet hastanesi'nde iş bırakma eylemi nedeniyle diğer servisler hizmet vermeyecek.

voyage otel

 

Bodrum Devlet Hastanesi'inde bir araya gelen sağlık çalışanları burada yaptıkları basın açıklamasıyla iş bırakma eylemini duyuran sağlık emekçilerine, Birlik Dayanışma Sendikası, Genel Sağlık İş, Muğla Aile Hekimleri Derneği, Muğla Aile Sağlığı Çalışanları Derneği, Muğla Diş Hekimleri Odası, Muğla Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyeleri ile hastalar da verdi.

 

"BURDAYDIK YARIN DA BURADA OLACAĞIZ"

 

Basın açıklaması yapan Dr. Serkan Akhan, sağlık sistemini eşeltirerek, sitemin toplum sağlığını umursamadığını belirtti. Pandemi  dönemindeki emeklerinin görmezden gelindiğine dikkat çeken Akhan, "Yüz binlerce insanımız, yüzlerce hekim, sağlık çalışanı yaşamını yitirirken onlar sağlık sisteminin, şehir hastanelerinin güzellemeleriyle günlerini geçirmiş bunca emek ve fedakarlığımıza rağmen bir de bizlere gidiyorlarsa gitsinler demişlerdir. Öncelikle ve bir kez daha vurgulamak isteriz: Salgının en zor günlerinde, bilimsel olmayan salgın yönetiminize  rağmen biz tüm fedakarlığımızla buradaydık önceden de olduğu gibi yarın da burada olacağız. Hiç bir yere gitmiyoruz”dedi.

 

"OYALAMA DEĞİL YALNIZCA  HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ"

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın "Varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz" sözlerine cevap veren  Dr. Akhan,  "Bizi duymazdan, görmezden gelip yok sayanlara sesimize kulaklarını tıkayanlara “Varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz. Gerekirse yurtdışından ülkemize dönmek isteyenleri davet eder, istihdam ederiz” diyerek bizi değersizleştirenlere karşı emeğimize, mesleğimize, geleceğimize hep birlikte bir kez daha sahip çıkmak için artık G(ö)REV zamanıdır. Emeğimizin karşılığını alamadan her geçen gün umutsuzluğa sürüklenirken, tüm bu yaşadıklarımızın sorumlusunun yıllardır uygulanan yanlış sağlık politikaları olduğunu biliyoruz. Emeğimizin karşılığını alamadığımız bu çalışma koşullarına, sağlık alanında yaşanan şiddete artık tek bir gün bile tahammülümüz kalmadı. Oyalama istemiyoruz, Daha fazlasını değil, yalnızca hakkımız olanı istiyoruz” dedi.

Hekimler eylemlerini alkışlı protesto ile sonlandırdırlar.