• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 15 Nisan 2020 16:27

Hastane inşaatı için tarih beli oldu! CHP heyeti konuyu bakanlığa taşımıştı!!!

Hastane inşaatı için  tarih beli oldu! CHP heyeti  konuyu bakanlığa  taşımıştı!!!
Bodrum’da 2016 yılında yapımına başlanan fakat yaklaşık 2 sene önce faaliyetlerin tamamen durduğu Yeni Devlet Hastanesi inşaatı ile ilgili bir gelişme yaşandı.

Muğla'nın Bodrum ilçesi Konacık Mahallesi’nde projesi 2012 yılında çizilen ve 2016 yılında ihalesi yapıldıktan iki yıl sonra inşaatı yarım kalan ve yapımı yılan hikayesine dönen 150 yataklı Bodrum Devlet Hastanesi inşaatı için 20 mayıs tarihinde yeniden ihaleye çıkacağı duyuruldu.

voyage otel

 

CHP'li heyet görüşme yapmıştı

 

Bodrum'un kanayan yarası olan hastane inşaattının bir an önce bitirilmesi konusunda CHP heyeti Ankara'da bir dizi görüşmeler gerçekleştirmişleridi.  CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Belediye Bşakan Yrdımcıları Emel Çakaloğlu, Hüseyin Tutkun ve Meclis Üyesi Kemal Özyurt'tan oluşan heyet geçtiğimiz Şubat ayında sağlık baknalığı yetkilileriyle bir araya gelmip inşaatın devam etmesi konusunda çözüm önerilerini sunmuşlardı ve ihalenin bir an önce tamamlanmasını istemişlerdi.  Yapılan görüşme sonrası bakanlık ihale tarihi vermişti.

CHP'li heyetin girişimi sonrası bodrum'luların beklediği haber bugün geldi. Alınan bilgilere göre Bodrum Devlet Hastanesi inşaatı için 20 mayıs tarihinde yeniden ihaleye çıkacak.  Bodrumlular devlet hastanesinin yarım kalan inşaatı önünde eylem yapmıştı.

Öte yandan AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir,  Sosyal medya hesabından “Bodrum’a müjde” diyerek bir açıklama yaptı. Demir, “Bodrum ilçemizde yüklenici firmadan kaynaklı sorunlar nedeniyle bir süredir inşaatı yarım kalan Bodrum Yeni Devlet Hastanemizin inşaatı için Sağlık Bakanlığımızca 20 Mayıs’ta ihale gerçekleştirilecek. İhale işlemlerinin ardından hastane inşaatımız kısa süre içinde başlayacaktır. Hemşehrilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. 

 

 

Karahan:  Asıl virüs AKP'nin hastalıklı siyaset anlayışıdır
 

 

Milas Devlet Hastanesi'nin de bir ay içerisinde faaliyete geçeceğini ifade eden Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, "Yeni Milas Devlet Hastanemiz yaklaşık 1 ay içinde faaliyete alınıyor. 14 bin metrekarelik bir alanda hizmet verecek yeni hastanemizde 41 adet tek kişilik oda 71 adet çift kişilik odada toplam 183 servis yatağı kapasitesi mevcuttur. 13 Yataklı II. Seviye yoğun bakım, 8 yataklı I. Seviye yoğun bakım, 10 kuvözlü I.Seviye yeni doğan yoğun bakım olmak üzere 21 erişkin, 10 yeni doğan toplam 31 yataklı yoğun bakım kapasitesine sahip olacaktır. 4 genel ameliyathane, 1 kadın doğum ameliyat salonu, 1 günübirlik ameliyat salonu olmak üzere 6 ameliyat salonu kapasitesi bulunmaktadır. Toplam 32 poliklinik odası mevcuttur. Bu önemli yatırımın ilçemize kazandırılmasında başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.