GÜNDEM
Yayınlanma : 21 Haziran 2026 10:36

Zübeyde Hanım Huzurevi sakinlerinden Babalar Günü'ne özel mesajlar: 'Babalarınızın kıymetini bilin!

Zübeyde Hanım Huzurevi sakinlerinden Babalar Günü'ne özel mesajlar: 'Babalarınızın kıymetini bilin!
İzmir'deki Zübeyde Hanım Huzurevi'nde Babalar Günü etkinliği düzenlendi. Sakinler, 'Babam ve Oğlum' filmini izleyip babalık üzerine deneyimlerini paylaştı, gençlere "Babalarınızın kıymetini bilin" mesajı verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı Zübeyde Hanım Huzurevi, Babalar Günü'nü anlamlı bir etkinlikle kutladı. Sakinler, Türk sinemasının sevilen filmi 'Babam ve Oğlum'u hep birlikte izleyerek hem hüzünlü hem de neşeli anlar yaşadı. Bu özel günde, hayat tecrübelerini ve babalığın önemine dair düşüncelerini genç nesillerle paylaşan huzurevi sakinleri, duygu dolu mesajlar verdiler.

sempati mobilya

Zübeyde Hanım Huzurevi sakinlerinden Babalar Günü\

ANNELERİNİ BABALARINI UNUTMAYIN, DEĞERLERİNİ BİLİN

Huzurevi sakinlerinden Şevket Öztürk, babalığın büyük bir sorumluluk olduğunu vurgulayarak, çocukların topluma faydalı bireyler olarak yetiştirilmesinin önemine dikkat çekti. Ülkesinden ayrılan gençlere üzüldüğünü belirten Öztürk, "Gençlerimiz, ailelerinin yanında, kendi ülkelerinde mutlu yaşayabilmeli. Annesine, babasına, demokrasiye ve insan haklarına saygılı nesiller yetişmesini diliyorum. Hepsinin gözlerinden öpüyorum." diyerek tüm babaların gününü kutladı. Emekli öğretmen Turgut Temur ise gerçek babalığın, evladının acısını kendi acısından daha fazla hissetmek olduğunu ifade ederek, "Çocuklar babalarından ne görürlerse onu uygularlar. Topluma iyi insanlar yetiştirmek gerekir." dedi. Niyazi Kül de gençlere seslenerek, "Babalarınızın kıymetini bilin." çağrısında bulundu.

Zübeyde Hanım Huzurevi sakinlerinden Babalar Günü\

KUŞAKLAR ARASI BAĞLAR VE BABALIĞIN ANLAMI

Huzurevi sakini Sami Güler, yaşamlarının huzurlu geçtiğini belirterek, "Evlat babaya, baba da evlada muhtaçtır." dedi. Ali Olpak, Rus yazar İvan Turgenyev'in 'Babalar ve Oğullar' eserine atıfta bulunarak, kuşak çatışmasının kaçınılmaz olduğunu ancak gençlere güvenmek gerektiğini söyledi. Mehmet Cengiz ise babalığın güzel bir duygu olduğunu dile getirerek, çalışanların kendilerine öz evlatları gibi baktığını belirtti. Ali Durhan, gençlerin işinin zorluğuna dikkat çekerek, tüm babaların gününü kutladı. Hüseyin İpçi de huzurevindeki bakımlarının güzel olduğunu ifade ederek, herkesin Babalar Günü'nde mutlu olmasını diledi.