Zonguldak'ta kemik iliği nakil merkezi ile hayat kurtaran değişim

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi'nde kurulan Kemik İliği Nakil Merkezi, Batı Karadeniz'deki hastalar için önemli bir tedavi imkanı sunuyor.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi'nde kurulan Kemik İliği Nakil Merkezi, Batı Karadeniz'deki hastalar için büyük bir umut kaynağı oldu.
MERKEZİN KURULUŞU VE ÇALIŞMALARI
Merkez, geçen yıl kasım ayında ruhsat alarak bu yıl temmuz ayında ilk hasta kabulüne başladı. Dört yatak kapasitesine sahip olan bu ünite, 3 öğretim görevlisi, hemşireler ve kök hücre toplama ekibi ile hizmet vermektedir. Hem otolog hem de allojenik kök hücre nakli işlemleri başarı ile yürütülüyor.
BÖLGEDEKİ İLK TEŞEKKÜLLÜ HEMATOLOJİ MERKEZİ
Zonguldak BEUN Hastanesi Kemik İliği Nakil Merkezi sorumlusu Doç. Dr. Müzeyyen Aslaner, bu merkezin Batı Karadeniz bölgesindeki ilk tam teşekküllü hematoloji birimi olduğunu belirtti. Hastaların Ankara ya da İstanbul'a gitmeden yerel olarak tedavi olabilmeleri, Zonguldak ve çevre iller için büyük bir avantaj sağlıyor. Ayrıca, bu merkezin Kocaeli'den Samsun'a kadar olan bölgede bir ilk olduğuna dikkat çekti.
- 09:47Genç tasarımcılardan doğal taşla yaratıcı dokunuşlar
- 09:37Bursa'da üst geçitten kopan demir, trafiği birbirine kattı: Faciadan dönüldü!
- 09:27Bursa'da alkollü sürücünün neden olduğu kaza, araçları hurdaya döndürdü
- 09:17Küresel Piyasalar Barış Umuduyla Coştu: Borsalar Rekorlara Yaklaşıyor
- 09:07Ticaret Bakanlığı'ndan reklam denetimi: 117 firmaya milyonluk ceza kesildi





