Zeki Yiğit’in köyü tarihi seçim için sandık başına gitti

Ferahlı köyü, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit’in köyü olarak tarihi bir seçim için sandık başına gitti. Seçmenler, yeni muhtarlarını belirlemek üzere oy kullandı.Zeki Yiğit’in köyü tarihi seçim için sandık başına gitti
Zonguldakın Alaplı ilçesindeki Ferahlı köyü, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit’in köyü olarak, köy statüsüne geçtikten sonra ilk kez sandık başına gitti.

KÖY STATÜSÜ KAZANILDI
İçişleri Bakanlığının onayıyla birlikte, Kasımlı köyüne bağlı Davullar, Çöngelli, Ferahlı ve Ölüce mahalleleri ile Kabalar köyüne bağlı Leller Mahallesinin köy statüsüne alınmasıyla seçmenler, tarihi bir gün yaşadı. Ferahlıda 170 seçmen, dört muhtar adayı arasından tercihlerini belirlemek üzere oy kullandı. Adaylar, köylerinin kalkınması ve hizmetlerin artırılması için projeler geliştirileceğini ifade etti.

BİRİNCİ SEÇİM YENİ İSİMLE
Yeni düzenlemeyle 100 yıllık mahallenin adı Ölüce yerine Güzelyalı olarak değiştirildi. Güzelyalı köyünde 127 seçmen, dört muhtar adayının sunumlarını dinledikten sonra oy verme işlemini gerçekleştirdi. Adaylar, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak köy halkına güven vermeye çalıştı. Seçimlerin sorunsuz geçmesi için jandarma ekipleri, bölgedeki güvenlik önlemlerini artırdı.
- 11:53Aslanapa'da orman yangınlarına karşı teyakkuz: Acil önlemler masada
- 11:34Aliağa FK'de köklü değişim: Dört isimle yollar ayrıldı
- 11:2519 Mayıs'ta Samsun'da bayrak devir teslim töreni coşkuyla kutlandı
- 11:15Marmaris'te 19 Mayıs ruhu coşkuyla canlandı: Çelenk töreniyle başlayan kutlamalar geceye taşacak
- 11:06Karşıyaka Yalı Bulvarı'nda güvenli geçiş için yükseltilmiş platform uygulaması




