Yunusemre'den robotik şampiyonlar çıktı: Avrasya'da 3 büyük ödül

Manisa'dan Bilim Yunusemre, robot olimpiyatları Avrasya Şampiyonası'nda birincilik ve iki jüri özel ödülü kazandı. Ares takımı Dünya Şampiyonası'na gitmeye hak kazandı.
Manisa'da faaliyet gösteren Bilim Yunusemre Bilim Merkezi, Fibonacci Uluslararası Robot Olimpiyatları Avrasya Şampiyonası'nda elde ettiği muazzam başarılarla adından söz ettirdi. Merkez takımları, uluslararası arenada sergiledikleri üstün performansla bir şampiyonluk ve iki jüri özel ödülü kazanarak adeta gövde gösterisi yaptı.

AVRASYA ŞAMPİYONLUĞU VE JÜRİ ÖZEL ÖDÜLLERİ
Bilim Yunusemre'nin gururu olan takımlardan "Ares", FPV Drive Challenge kategorisinde tüm rakiplerini geride bırakarak Avrasya Şampiyonu unvanını kazandı. Bu büyük zaferin temelinde, İzmir'de düzenlenen Ege Bölge Turnuvası'nda elde edilen birincilik yatıyor. Bu başarıyla uluslararası platformda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanan "Ares" ekibi, şimdi İtalya'nın Roma kentinde düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda boy göstermeye hazırlanıyor.

DİĞER TAKIMLARDAN DA BAŞARI DOLU DERECELEŞMELER
Merkezin diğer yetenekli takımları da şampiyonada boş durmadı. "Futuru Makers" takımı, Lego çizgi izleyen robot kategorisinde sergilediği projeyle jüri özel ödülüne layık görülerek 4'üncü sırada yer aldı. Benzer bir başarıyı "Akıncılar" takımı da Lego sumo robot kategorisinde 5'inci olarak gösterdi ve yine jüri özel ödülünün sahibi oldu. Toplamda üç büyük ödülle Avrasya Şampiyonası'nı tamamlayan Bilim Yunusemre Bilim Merkezi, robotik ve teknoloji alanındaki yetkinliğini bir kez daha kanıtlamış oldu.
- 13:49Dışişleri Bakanı Hakan Fidan yarın Viyana'da: Türkiye-Avusturya ilişkileri ve küresel barış masada
- 13:40Aydın'da kayıtlı işgücü sayısı 100 bin 640'a ulaştı
- 13:31Altın yatırımcısını çalkantılı bir denize sürükledi: Rekorlar ve düşüşler baş döndürüyor!
- 13:21Tavşanlı'da Uygulama Restoranı açıldı, gastronomi eğitimi güçleniyor
- 13:12Denizli iş dünyası Hong Kong'da yeni ufuklar arıyor




