Yunanistan, Mısır'dan 5 bin tarım işçisi alacak: Avrupa'da istihdam açığı derinleşiyor

Yunanistan, Mısır ile yaptığı anlaşma ile 5 bin tarım işçisini yasal yoldan istihdam etmeye başlayacak. Bu, Avrupa'daki iş gücü krizine çözüm arayışında önemli bir adım.
Yunanistan, Avrupa genelinde yaşanan tarımsal iş gücü krizine karşı etkili bir çözüm buldu. Üç yıl önce imzalanan Mısır ile iş gücü anlaşması nihayet yürürlüğe girdi.
GEÇMİŞTE BEKLETİLEN ANLAŞMA
Bu anlaşma, yalnızca Yunan tarım sektöründeki iş gücü ihtiyacını karşılamakla kalmayacak; aynı zamanda Avrupa'da düzensiz göçle mücadele için yeni bir model oluşturacak. İlk etapta 5 bin Mısırlı mevsimlik işçinin Yunanistan’da yasal yollarla istihdam edilmesi planlanıyor. Ancak, Yunan yetkililer, bu sayının artabileceğinin sinyalini veriyor.
YENİ İSTİHDAM MODELLERİ
Şu ana kadar yaklaşık 150 işçi adayı, yerel idari birimlere kayıt yaptırdı ve gerekli belgeler Yunanistan’ın Kahire Büyükelçiliği’ne iletildi. Mevsimlik işçiler, Yunanistan genelindeki tarımsal ürünlerin hasat dönemlerine göre yer değiştirebilecekleri bir sistemde çalışacaklar. İşçilerin yasal statülerini korumak için sıkı bir takvim uygulanacak. İşçiler, ülkede en fazla 9 ay kalabilecek ve dönüşlerinde 3 ay ülkelerine dönmeleri gerekecek. Bu proje, Mısır'ın genç iş gücü potansiyeli ile Yunanistan'daki cazip tarım maaşları arasında bir köprü kurmayı amaçlıyor. Yunan ve Mısırlı yetkililer, transfer süreçleri ve iletişim ağları üzerinde son detayları netleştirdi. İşçilerin barınma koşullarına da özellikle dikkat edileceği belirtiliyor, bu da işçilerin insani ve hijyenik koşullarda yaşamalarını sağlamayı hedefliyor.
- 05:00Boru hatlarının kaderi değişiyor: bp, yönetimleri Azerbaycan'a bırakıyor
- 04:50Genç adamın pantolonuna kraliçe arı girdi, binlerce işçi arı peşinden gitti!
- 04:40Tarihi köyü başıboş koyunlar bastı, hayat durma noktasına geldi
- 04:30Mardinli fenomenin kazancı sunucuyu şaşırttı
- 04:20Almanya'da vatandaşlık kapısı aralandı: Her 5 kişiden biri...






