GÜNDEM
Yayınlanma : 26 Temmuz 2025 12:47

Yumaklı açıkladı: 7 orman yangını kontrol altında

Yumaklı açıkladı: 7 orman yangını kontrol altında
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Antalya, Uşak, Adana, Denizli, Manisa ve Karabük'te çıkan 7 orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı. Bakan, Karabük Safranbolu, Antalya ve Mersin'de devam eden yangınların yerleşim yerleri için risk oluşt
Yumaklı açıkladı: 7 orman yangını kontrol altında

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ülke genelinde etkili olan orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan, 6 farklı ilde başlayan toplam 7 yangının tamamen kontrol altına alındığını duyurdu.

teknik yapı

YANGINLAR KONTROL ALTINDA

Antalya'nın Muratpaşa Güzeloba ve Alanya Söğüt, Uşak'ın Sivaslı, Adana'nın Kozan, Denizli'nin Acıpayam, Manisa'nın Akhisar ve Karabük'ün Ovacık Kışla bölgelerinde çıkan yangınların söndürüldüğünü belirten Bakan Yumaklı, etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Görev alan ekiplere ve gönüllülere teşekkür eden Bakan, yoğun mücadele gösteren herkese minnettarlığını dile getirdi.

KARABÜK VE ANTALYA'DA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki yangında zorlu arazi şartlarına rağmen gece boyunca çalışmaların sürdüğünü ve yangının ilerlemesinin durdurulduğunu açıklayan Bakan Yumaklı, müdahalede 2 uçak, 23 helikopter ve kara unsurlarının görev aldığını belirtti. Hava araçlarının yoğun sis ve duman nedeniyle sınırlı bir alanda görev yapabildiğini de sözlerine ekledi. Antalya Gazipaşa'daki yangına da gece boyunca yoğun müdahale edildiğini ve sabahın ilk ışıklarıyla havadan müdahalenin başladığını, 2 uçak, 11 helikopter ve kara ekiplerinin çalışmasının sürdüğünü ifade etti. Mersin'in Silifke ilçesi Çaldırlı Mahallesi'nde çıkan yeni yangına ise 10 dakika içinde müdahale edildiğini ve şu anda 2 uçak ve 3 helikopterin yangına müdahale ettiğini söyledi.

YÜKSEK SICAĞA DİKKAT ÇEKİCİ UYARI

Bakan Yumaklı, Karabük Safranbolu, Antalya ve Mersin'de devam eden yangınların şu an için yerleşim yerleri açısından risk oluşturmadığının altını çizdi. Ülke genelinde hava sıcaklıklarının artmaya devam ettiğini ve özellikle Kuzey Ege ve Güney Marmara bölgelerinde yüksek risk oluştuğuna dikkat çekerek, gerekli kabiliyet ve kapasiteye sahip olduklarını, ancak güçlerinin bölünmesinin zorlayıcı olduğunu belirtti. Vatandaşları dikkatli olmaya ve orman yangınlarına karşı hassasiyet göstermeye çağırdı.