Yüksekova'da kar esareti: Çatıdan düşen kar kütlesi iş yerlerini vurdu

Yüksekova'da son 10 yılın en yoğun kar yağışı, çatılardan düşen kar kütlelerinin bir binanın girişini yıkmasına ve iş yerlerinde hasara neden olmasına yol açtı.Yüksekova'da kar esareti: Çatıdan düşen kar kütlesi iş yerlerini vurdu
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, son 10 yılın en yoğun kar yağışının etkisiyle çatılarda biriken kar kütleleri düşmeye başladı. Bu düşüşler, bir binanın giriş bölmesini tamamen yıkarak ve bazı iş yerlerinin camlarına isabet ederek önemli maddi hasara yol açtı. Olaylar, ilçe sakinlerini endişelendirirken, yetkilileri de harekete geçirdi.

TOKİ EVLERİNDE YIKIM ANI
Esentepe Mahallesi'ndeki Pizok TOKİ evlerinde yer alan 6 katlı bir binanın çatısından düşen dev kar kütleleri, binanın giriş bölmesini tamamen yıktı. Bina sakinlerinin acil çağrısı üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, hemen temizlik ve onarım çalışmalarına başladı. Ekipler, güvenlik önlemleri altında çatıdaki kar birikintilerini temizledikten sonra, hasar gören bölmenin yeniden inşa edileceğini açıkladı.

İLÇE GENELİNDE BENZER OLAYLAR
Yüksekova'nın merkezindeki farklı noktalarda da benzer kazalar yaşandı. Çatılardan düşen kar kütlelerinin bazı iş yerlerinin camlarına isabet etmesi sonucu, bu dükkanlarda da maddi hasar oluştuğu bildirildi. Yetkililer, vatandaşları çatılarda biriken kar ve oluşan buz sarkıtlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyararak, olası tehlikelere karşı önlem alınmasını istedi.
- 11:4072 yıldır pedal çeviren 85'lik ustadan ilginç tespitler: 'Çırak yetişmiyor, her şey otomasyona döndü
- 11:33Reha Muhtar, Bodrum'da hastaneye kaldırıldı: Sağlık durumu ciddiyetini koruyor
- 11:26Samsun sahillerinde boğulma vakalarına karşı kritik uyarılar!
- 11:19JPMorgan, Türk lirasından yüzde 55 kâr elde ederek pozisyonunu kapattı
- 11:11Sahil Güvenlikten tekneye alkol baskını: Belgeler eksik çıktı, içkilere el konuldu





