Yıllar sonra müjde: Efsane Doblo geri dönüyor, üretim yeniden Türkiye'de!

2022'de üretimi İspanya'ya kaydırılan efsanevi Fiat Doblo modeli, 2026'nın üçüncü çeyreğinde Tofaş'ın Bursa fabrikasında yeniden üretilmeye başlanacak. Bu kapsamda 256 milyon euroluk yatırım yapılacak.
Otomotiv dünyasında heyecanlandıran bir gelişme yaşanıyor! 2022'de üretimi İspanya'ya kaydırılan ve pek çok sürücüyü üzen Fiat Doblo'nun efsanevi modeli, 2026 yılı itibarıyla yeniden Türkiye'deki Tofaş fabrikasında bantlardan inecek.
DOBLO BURSA'YA DÖNÜYOR
Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, müjdeli haberi duyurarak Doblo'nun 2026'nın üçüncü çeyreğinde Bursa'daki üretim hatlarına kavuşacağını açıkladı. Aytaç, yerli üretimin getireceği satış ve lojistik avantajlarına dikkat çekerek, bu stratejik hamlenin markanın ticari araç pazarındaki büyüme hedeflerini daha da güçlendireceğini belirtti.
BÜYÜK YATIRIM VE KÜRESEL ÜRETİM
Tofaş ve Stellantis arasındaki stratejik anlaşma kapsamında, K9 kodlu hafif ticari araçların üretimi için 256 milyon euroya varan devasa bir yatırım gerçekleştirilecek. Bu yeni üretim döneminde, Fiat, Opel, Citroen ve Peugeot markaları için üretilecek modellerle yıllık 150 bin adetlik bir kapasiteye ulaşılması hedefleniyor. Ayrıca, Bursa'daki tesisler, Stellantis grubunun K0 kodlu 1 tonluk hafif ticari araçlarının küresel üretim merkezi olacak. Bu araçların önemli bir kısmı, 2027'nin ikinci yarısından itibaren 'Ram ProMaster City' adıyla Kuzey Amerika pazarına ihraç edilecek. İlk kez 2000 yılında Bursa'da üretimine başlanan ve Türkiye pazarında çeyrek asırlık bir sürede 600 binden fazla satış rakamına ulaşan Doblo, bu yeni gelişmelerle birlikte 2026'nın üçüncü çeyreğinde yeniden yerli üretim bantlarına dönerek sevenleriyle buluşacak.
- 12:02Aydın'da zehirli yılanların dansı görüntülendi
- 11:55Kestel'de afetlere karşı kalkan büyüyor: Protokol imzalandı
- 11:48Türkiye ekonomisi, 2026'nın ilk çeyreğinde büyüme hedefinin altında kaldı
- 11:33Mardin, bayramda yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi
- 11:26Trabzon'un 30 yıllık hayali gerçek oluyor: Güney Çevre Yolu'nda son durum ne?





