SPOR
Yayınlanma : 18 Ağustos 2025 18:03

Yiğit Arslan: EuroBasket 2025'te madalya gerçekçi bir hedef

Yiğit Arslan: EuroBasket 2025'te madalya gerçekçi bir hedef
A Milli Basketbol Takımı oyuncusu Yiğit Arslan, EuroBasket 2025'te madalya kazanmayı gerçekçi bir hedef olarak görüyor. Arslan, takımın hücum gücünün yanı sıra iyi bir savunma ile madalya şanslarının artacağını vurguladı.

A Milli Basketbol Takımı oyuncusu Yiğit Arslan, 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda (EuroBasket 2025) madalya hedefini gerçekçi bulduğunu açıkladı. Başantrenör Ergin Ataman yönetiminde hazırlıklarını sürdüren milli takımda Arslan, Anadolu Ajansı muhabirine açıklamalarda bulundu.

teknik yapı

MADALYA HEDEFİ GERÇEKÇİ

29 yaşındaki oyun kurucu, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediklerini vurgulayarak, 'Tabii ki madalya hedefi var. Bunu yapabileceğimizi düşünüyoruz. Bence gerçekçi bir hedef. Bu kadro kalitesi bunu hak ediyor. Bu jenerasyon da bir başarı hak ediyor. Bu turnuvada yarı final ve madalya, belki daha yukarılar hedeflenmeli.' dedi. Hücumda güçlü olduklarını belirten Arslan, iyi bir savunma ile madalyanın kaçınılmaz olacağını söyledi. 'Turnuvanın en iyi hücum takımlarından biri olacağımızı düşünüyorum. Bu kadar yetenekli hücum oyuncularına sahip bir takım olduğumuz için herkesin savunmada vereceği katkı, bizim ne kadar madalya kazanma şansımız olduğunu gösterecek. Bu kadar yetenekli oyuncular, iyi savunma yapan bir ekibe dönerse madalya kaçınılmaz olur.' diye konuştu.

EGOLAR BİR KENARA BIRAKILMALI

Arslan, tüm oyuncuların egosunu bir kenara bırakıp mücadele etmesi gerektiğini vurguladı. Her maçta farklı oyuncuların öne çıkabileceğini belirten milli basketbolcu, 'Herkesin egosunu bir kenara koyup, önemli olan bayrağın temsili olarak değerlendirmesi lazım. Diğer türlü olduğunda oyun disiplininden çıkılabiliyor. Yetenekli bir takım olduğumuz için muhakkak insanlar kendilerinden bir şeyler katmak isteyecektir. Bu bir turnuva. İşin sonunda madalya geldiğinde hiç kimse senin sayı ve ribaunt ortalamaları bakmıyor. 16 kişiden 4'ü orada olmayacak ama 16 kişi demek istiyorum. Bu kadar emek verip turnuvaya gitmemesi, emeği olmadığını göstermez. Orada farklı kahramanlar ve çok iyi oynanan maçlar olabilir. Hep beraber savunma yapıp hücumda da herkes sistem ve rol gereği elinden geleni yaparsa çok güzel olacağını düşünüyorum.' ifadelerini kullandı. Başantrenör Ergin Ataman'ın tek beklentisinin madalya olduğunu belirten Arslan, Ataman ile aynı fikirde olduklarını ve madalya hedefiyle hareket ettiklerini söyledi. EuroBasket 2025'in 27 Ağustos-14 Eylül tarihleri arasında Letonya, Polonya, Finlandiya ve Kıbrıs Rum Kesimi'nde düzenleneceğini hatırlatan Arslan, Türkiye'nin Portekiz, Estonya, Letonya, Sırbistan ve Çekya ile A Grubu'nda mücadele edeceğini aktardı.