Karabük’ün Yenice ilçesine bağlı Bağbaşı köyü Dabazlar Mahallesi’nde, son günlerde etkili olan kuvvetli yağışlar neticesinde dere taştı. Bu durum, suyun evlere yaklaşmasıyla mahalle sakinlerinde kaygıya yol açtı.

TAŞKIN TEHLİKESİ HAKİM
İlçede meydana gelen yoğun sağanak yağış, derelerin debisini hızla artırdı ve sonuç olarak yatağından taşarak yola doğru ilerlemeye başladı. Taşkın nedeniyle mahallede yaşayan vatandaşlar, zor anlar yaşarken, dere suyunun bazı evlere yaklaşması, halkta panik yarattı.

BELEDİYE EKİPLERİ HAREKETE GEÇTİ
Yaşanan bu gelişmeler üzerine mahalle sakinleri, tedbir almaya çalıştı. Diğer yandan, metrekareye yaklaşık 20 kilogram yağış düşmesi üzerine belediye ekipleri de olay yerine intikal etti ve su kanallarında oluşabilecek tıkanmalara karşı iş makineleri ile çalışmalar başlattı. Bölgede yağışların etkisini sürdürdüğü öğrenildi.







