Yaz kapıda: Bursa plajları pırıl pırıl hizmete hazır

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 277 km'lik sahil şeridindeki 24 plajı yaz sezonuna hazır hale getirdi. Mavi Bayraklı plajlarda iyileştirmeler yapılırken, can güvenliği için 100 cankurtaran ve 210 uyarı tabelası görev yapacak.Yaz kapıda: Bursa plajları pırıl pırıl hizmete hazır
Bursa Büyükşehir Belediyesi, toplam 277 kilometrelik sahil şeridine sahip kentinin en gözde noktalarını, yaklaşan yaz sezonu öncesinde adeta baştan aşağı yeniledi. Milyonlarca tatilciyi ağırlayacak olan plajlar, titiz bir çalışmayla halkın hizmetine sunulmaya hazır hale getirildi.

MAVİ BAYRAKLI PLAJLAR DA HAZIR
Özellikle yüksek kalite standartlarının bir göstergesi olan 'Mavi Bayrak' ödülüne sahip İznik İnciraltı, Karacabey Kurşunlu ve Malkara ile Mudanya Eşkel halk plajları başta olmak üzere, toplamda 24 halk plajında kapsamlı hazırlıklar tamamlandı. Belediyenin Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı'na bağlı 172 kişilik ekip, kış boyunca biriken olası kirlilikleri büyük bir özenle temizledi. Kum alanlarında oluşan eksiklikler giderildi, yeni kumlar serildi ve zemin düzeltme işlemleri yapıldı. Ayrıca, duş ve soyunma kabinlerindeki montaj ve bakım çalışmaları da eksiksiz bir şekilde tamamlandı. Yaz boyunca oluşacak mevsimsel kirlilikler de ekipler tarafından günlük olarak temizlenecek, su kalitesi ise uzmanlar tarafından yakından takip edilecek. Vatandaşların geri bildirimleri de anında değerlendirilerek gerekli düzenlemeler yapılacak. Mavi Bayraklı plajlarda engelli bireyler için de özel düzenlemeler bulunuyor ve sezon boyunca ücretsiz şezlong hizmeti sunulacak.

CAN GÜVENLİĞİ İÇİN YENİ ÖNLEMLER
Vatandaşların denizde ve gölde güvenli bir şekilde serinleyebilmesi için kapsamlı önlemler alındı. 15 Haziran'dan itibaren İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı 100 cankurtaran, 24 farklı bölgede ve 52 noktada görev yapacak. Bu görevliler, 7 bot ve 2 jet ski desteğiyle, olası boğulma tehlikelerine karşı sahillerde sürekli devriye atacak. Güvenli olmayan gölet, dere, baraj gölü ve deniz bölgelerine ise 210 adet uyarı tabelası yerleştirildi. Bu tabelalarda 'Bu bölgede suya girmek yasaktır', 'Güvenlik mantarları dışında denize girmek tehlikeli ve yasaktır', 'Kayalardan denize atlamak tehlikeli ve yasaktır' ve 'Cankurtaranların talimatlarına uyunuz' gibi uyarıcı ifadeler bulunuyor. Bu sayede olası boğulma ve yaralanma vakalarının önüne geçilmesi hedefleniyor.
- 15:43Kula'da elektrikli bisiklet kazasında hayatını kaybeden İsmail Kaygısız son yolculuğuna uğurlandı
- 15:29Hierapolis’te gece müzeciliği sezonu açıldı
- 15:22İzmir Adliyesi’nde bayram coşkusu: Yargı camiası geleneksel buluşmada
- 15:1418 saatte ev inşa eden dev 3D yazıcı devrim yaratıyor
- 15:07Netanyahu'dan şok emir: İsrail ordusu Lübnan'da taarruzu genişletiyor




