Yatırımcılar altın yerine gayrimenkule yöneliyor: Paranın yeni adresi belirlendi

Yatırımcıların altın tercihinin düşmesiyle birlikte gayrimenkul alım oranları artıyor. İstanbul, Antalya ve Muğla gibi şehirler öne çıkıyor.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan nisan ayı hanehalkı beklenti anketi sonuçları, bireylerin yatırım tercihlerini değiştirdiğini gösteriyor.
ALTINDAN GAYRİMENKULE GEÇİŞ
Mart ayında altın almayı düşünenlerin oranı yüzde 55,2 iken, bu oran nisanda yüzde 48,8'e düştü. Buna karşılık, gayrimenkul almayı tercih edenlerin oranı yüzde 28,5'ten yüzde 33,4'e yükseldi. Bu değişim, yatırımcıların birikimlerini değerlendirmek için gayrimenkul sektörüne yöneldiğini ortaya koyuyor. Sektör temsilcileri, altının konut edinim sürecinde bir basamak olarak kullanıldığını belirtiyor. Gayrimenkul Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, yatırımcıların birikimlerini altın gibi değerli madenlerde tutup, kâr elde ettikten sonra konut alımına yöneldiğini ifade etti. Büyükduman, altın fiyatlarında yaşanan gevşeme durumunda yatırımcıların ellerindeki altını bozdurup gayrimenkule geçiş yapabileceklerini vurguladı.
KONUT FİYATLARINDAKİ ARTIK
Son bir yıl içindeki konut piyasası verilerine göre, metrekare fiyatı ve değer artış oranı bakımından öne çıkan şehirler arasında İstanbul, Antalya, Muğla, Ankara ve Ordu yer alıyor. İstanbul’da ortalama metrekare fiyatı 62.204 TL ile %40,53 yıllık artış oranına sahipken, Ankara ve Tekirdağ gibi iller de kira getirisi bakımından dikkat çekiyor. Bu durum, yatırımcıların altın piyasasındaki kazançlarını gayrimenkul sektörüne yönlendirdiğini gösteriyor.
- 07:21Çölün Kalbinden Çıkan Tarih: 1400 Yıllık Kuran Ayetleri Gün Yüzüne Çıktı!
- 07:11Alevler içinde kalan otomobiline üzülen adamdan dikkat çeken sözler
- 07:01Uyurken ölümle burun buruna geldi: Boynundaki kolye ve şarj cihazı kabusu
- 06:50Elazığ'da dilencilere yönelik sıkı denetim
- 06:41Halkbank'ta 9 yıllık ABD kabusu sona eriyor: Mahkeme onayı bekleniyor





