GÜNDEM
Yayınlanma : 29 Ağustos 2025 21:10

Yatağan'da yangın söndürme uçağı acil iniş yaptı

Yatağan'da yangın söndürme uçağı acil iniş yaptı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Denizli'deki yangına müdahale eden bir yangın söndürme uçağının, Muğla Milas Havalimanı'na dönüş sırasında Yatağan'da acil iniş yaptığını ve pilotun sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı. Uçakta hasar meydana geldi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Denizli'deki yangına müdahale eden bir yangın söndürme uçağının Muğla Milas Havalimanı'na dönüşü sırasında Yatağan ilçesinde acil iniş yaptığını açıkladı. Bakan, pilotun sağlık durumunun iyi olduğunu da duyurdu.

teknik yapı

ACİL İNİŞ YATAGAN'DA

Bakan Yumaklı'nın sosyal medya paylaşımına göre, Orman Genel Müdürlüğüne ait yangın söndürme uçağı, Denizli Buldan'daki yangına müdahale ettikten sonra Muğla Milas Havalimanı'na dönerken, Yatağan ilçesi Hacıbayramlar köyüne teknik bir nedenle acil iniş yapmak zorunda kaldı. Sert iniş sonucu uçakta hasar oluştu.

PİLOTUN SAĞLIK DURUMU İYİ

Bakan, paylaşımında pilotun sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, Orman teşkilatına ve personele geçmiş olsun dileklerini iletti. 'Rabbim tüm ekiplerimizi her türlü kazadan ve beladan korusun' ifadesini kullanan Bakan Yumaklı, yaşanan olay hakkında detaylı bilgi paylaşmadı.