Yaşar Üniversitesi, Avrupa Patent Ofisi'nin ikiz eşleşme programına seçilerek Türkiye'den üçüncü üniversite oldu

Yaşar Üniversitesi, Avrupa Patent Ofisi'nin ikiz eşleşme programına seçilerek Türkiye'den üçüncü üniversite oldu ve Etiyopya'daki Mekelle Üniversitesi ile bilgi ve teknoloji transferi iş birliği başlattı.
Yaşar Üniversitesi, Avrupa Patent Ofisi tarafından yürütülen ikiz eşleşme programına kabul edilerek önemli bir başarıya imza attı. Üniversite, 300'den fazla Avrupa Patent Ofisi Bilgi Merkezi (PATLIB) arasından seçilerek Türkiye'den bu programa dahil olan üçüncü kurum oldu. Bu gelişme, üniversitenin fikri mülkiyet ve teknoloji transferi alanındaki çalışmalarının uluslararası düzeyde tanınmasını sağladı.

AFRİKA'YA BİLGİ TRANSFERİ BAŞLIYOR
Program kapsamında Yaşar Üniversitesi'nin ikiz eşleşme partneri, Etiyopya'nın önde gelen yükseköğretim kurumlarından Mekelle Üniversitesi olarak belirlendi. İzmir'den Afrika'ya uzanan bu iş birliğiyle, Yaşar Üniversitesi Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi, fikri mülkiyet yönetimi uzmanlığını, teknoloji transferi deneyimini ve girişimcilik ekosistemi modellerini Mekelle Üniversitesi ile paylaşacak. Sürecin yönetimine, üniversitenin Projeler ve Sınai Haklar Uzmanı Başak Kaftan katkı sağlayacak.
REKTÖRDEN GURUR DOLU AÇIKLAMALAR
Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller, Avrupa Patent Ofisi'nin programına kabul edilmeleriyle ilgili olarak memnuniyetini dile getirdi. Kandiller, 'Fikri mülkiyet ve teknoloji transferi alanındaki istikrarlı çalışmalarımızın uluslararası düzeyde takdir edilmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu iş birliğinin sürdürülebilir ve kalıcı bir etki oluşturacağına inanıyoruz' ifadelerini kullandı. Bu başarı, üniversitenin bilgi üretme ve uluslararası deneyim paylaşımındaki rolünü vurguluyor.
- 10:19Bursa'da aranması olan 3 kişi cezaevine gönderildi
- 10:09Bodrum'dan Altınordu'ya bir yetenek daha
- 10:07Eski başpehlivan İbrahim Gümüş'ün vefatı spor camiasında büyük üzüntü yarattı
- 09:57Söğütspor'dan dev derbi zaferi: Lideri deplasmanda devirdiler!
- 09:47Genç tasarımcılardan doğal taşla yaratıcı dokunuşlar




