Yozgat'ta yapay zeka ile ürettikleri videolar aracılığıyla 33 kişiyi dolandıran şüpheliler yakalandı. Yozgat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin yürüttüğü operasyonlar sonucunda, toplamda yaklaşık 15 milyon lira haksız kazanç elde eden 9 şüpheli gözaltına alındı.

YAPAY ZEKANIN KÖTÜYE KULLANIMI
Eş zamanlı olarak Yozgat merkezli Antalya, Hatay ve Ankara'da düzenlenen operasyonlarla yakalanan şüphelilerin, dolandırıcılık yöntemlerinde yapay zeka videolarını kullandığı belirtildi. Bu durum, yapay zekanın kötüye kullanımına dair endişeleri artırmakta.

TUTUKLAMALAR VE SERBEST BIRAKMALAR
Yozgat'taki soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 6'sı, mahkemeye çıkarıldıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olay, dolandırıcılıkla mücadelede yeni bir boyut sundu.







