Yanlış ihbar, 15 saatlik mesaiyi boşa harcadı

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde sosyal medyada yapılan yanlış ihbar, 2 iş makinesi ve 20 kişilik ekibin 15 saatlik mesaisini boşa harcadı. Valilik, gerçek dışı ihbarlar nedeniyle hukuki işlem başlattı.Yanlış ihbar, 15 saatlik mesaiyi boşa harcadı
Tunceli'nin Ovacık ilçesine bağlı Arslandoğmuş Köyü'nde sosyal medyada yapılan gerçeği yansıtmayan bir ihbar, ekiplerin saatler süren mesaisine neden oldu. Yapılan paylaşımlar üzerine bölgeye yönlendirilen ekipler, herhangi bir hayati aciliyet bulunmamasına rağmen 2 iş makinesi, 20 kişilik ekip ve yaklaşık 15 saatlik çalışma süresini tek bir hane için harcadı.

EKİPLERİN ÇALIŞMA PROGRAMI AKSADI
Yanlış ihbar nedeniyle ekiplerin çalışma programının aksaması ve kamu kaynaklarının verimsiz kullanılması üzerine Tunceli Valiliği hukuki işlemlerin başlatıldığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, 'Bazı sosyal medya hesapları üzerinden '3 gündür mahsuruz, elektriğimiz yok, üşüyoruz, hasta var ve ahırımız çöktü. Tunceli Ovacık Arslandoğmuş Köyü. Acil yardım talep ediyoruz!' şeklinde paylaşımlar yapılması üzerine, kamuoyunu doğru bilgilendirme zorunluluğu doğmuştur' ifadelerine yer verildi.

GERÇEK DIŞI İHBARLARIN SONUÇLARI
Ekiplerin eve ulaştığında yapılan incelemelerde, elektrik ve internetin mevcut olduğu, sağlık açısından acil bir durum bulunmadığı ve hayvanlarda herhangi bir olumsuzluk olmadığı tespit edildi. Söz konusu yerin yol ağı dışında kalan, yerleşim alanı niteliği taşımayan, imara aykırı şekilde yapılmış ve resmi kayıtlarda yer almayan bir yapı olduğu belirlendi. Valilik, gerek imar mevzuatına aykırılık gerekse ekipleri yanıltmaya yönelik gerçek dışı ihbarlar nedeniyle gerekli hukuki işlemlerin başlatıldığını açıkladı.

KAMUOYUNA UYARI
Gerçeği yansıtmayan bu tür paylaşımların, gerçekten yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara ulaşmayı geciktirdiği ve kamu kaynaklarının etkin kullanılmasını olumsuz etkilediği vurgulandı. Vatandaşlardan, yalnızca gerçek ve acil durumlarda ihbarda bulunmaları, paylaşımlarını sorumluluk bilinciyle yapmaları istendi. Valilik, kamuoyuna saygıyla duyurulur ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.
- 05:39Mutfaklarda yangın var: Gıda maliyeti ateş pahası!
- 05:29Tekstil devi ailesini yasa boğan genç ölüm
- 05:19Burak Yılmaz'dan ayrılık sonrası Gaziantep FK'dan veda mesajı
- 05:09Zeytinburnu'ndaki Balıklı Rum Hastanesi, Yadigar projesi ile restore edildi
- 04:59Mehmet Şimşek New York'ta küresel devlerle buluşuyor: Yatırım turunda kritik temaslar




