Orman yangınlarıyla mücadelede gönüllülerin rolü giderek daha da önem kazanıyor. İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimler sonucunda, 60 yeni yangın söndürme gönüllüsü, alevlere nasıl müdahale edecekleri konusunda uygulamalı tatbikat yaptı.

60 GÖNÜLLÜ YANGINLA MÜCADELEDE HAZIR
İstanbul Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, 10 bin 200 gönüllü ile birlikte sahada olduklarını belirtti. Gönüllülerin doğrudan yangınlara müdahale etmediğini, ancak lojistik destek sağladıklarını vurguladı. Derince, “Gönüllülerimiz, yangın anında destek ekiplerimize yardımcı olmak için eğitim alıyorlar.” dedi.

YANGINLARA HAZIRLIK İÇİN EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR
Gönüllülerin alacağı eğitimler iki aşamalı olarak düzenleniyor. Teorik bilgilerin ardından uygulamalı tatbikatlarla yangın anında nasıl hareket edecekleri gösteriliyor. İstanbul’da toplam 296 yangın personeli, 28 arazöz ekibi ve 49 ilk müdahale aracı ile yangınlara anında müdahale ediliyor. Derince, “Yangınların çıkmasını engellemek için vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.







