ASAYİŞ
Yayınlanma : 20 Şubat 2026 23:52

Yalova'da şok dolandırıcılık! Sahte evrakla icra yoluyla satışa 2 tutuklama

Yalova'da şok dolandırıcılık! Sahte evrakla icra yoluyla satışa 2 tutuklama
Yalova'da yurt dışında yaşayan bir vatandaşın taşınmazları, sahte evraklarla icra yoluyla satılmaya çalışıldı. Operasyonda gözaltına alınan 5 şüpheliden 2'si tutuklandı.
Yalova'da şok dolandırıcılık! Sahte evrakla icra yoluyla satışa 2 tutuklama

Yalova'da yaşayan bir vatandaşın yurt dışında olduğu sırada sahte evraklarla taşınmazlarının icra yoluyla satıldığı iddiasıyla başlatılan operasyonda gözaltına alınan 5 şüpheliden 2'si tutuklandı.

teknik yapı

Nitelikli Dolandırıcılık ve Sahtecilik Suçu Ortaya Çıktı

Termal İlçe Polis Merkezi Amirliği'ne gelen bir şikayet üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, yurt dışında bulunan mağdur adına sahte senet düzenlenerek icra yoluyla bir taşınmazının satıldığını ve diğer taşınmazlarının da satılmaya çalışıldığını tespit etti. Bu durum, nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarını gündeme getirdi.

Eş Zamanlı Operasyonla Şüpheliler Yakalandı

18 Şubat 2026 tarihinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, Yalova'da 1, Mersin'de 3 ve Rize'de 1 olmak üzere toplam 5 hedef şahsa ulaşıldı. Operasyonlar sonucunda gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edildi. Yapılan işlemlerin ardından şüphelilerden 2'si tutuklanırken, 3'ü ise serbest bırakıldı.