Victoria Balıkçılık İdaresi ekipleri, Point Lonsdale kıyısında buldukları dev güneş balığının hâlâ canlı olduğunu, ancak sağlık durumunun iyi görünmediğini bildirdi.
DEV BALIK ÖLDÜ
Yetkililerin açıklamasına göre, yaklaşık 3 metre uzunluğundaki bu balık, aynı gün ilerleyen saatlerde yaşamını yitirdi. Güneş balıkları, bilimsel adıyla Mola mola, dünyanın en ağır kemikli balıkları arasında yer alıyor ve yetişkinleri yüzlerce kilograma kadar ulaşabiliyor.
NEDEN KIYIYA VURDU?
Balığın neden kıyıya vurduğu henüz kesin olarak belirlenemedi. Yetkililer, vatandaşları hasta görünen bu hayvana yaklaşmamaları konusunda uyardı. Güneş balıkları genellikle açık denizde yaşam sürerken, bu tür büyük bireylerin sahile vurması oldukça nadir bir durumdur.







