DÜNYA
Yayınlanma : 15 Eylül 2025 23:03

Varşova'da dron paniği: Belarus vatandaşı 2 kişi gözaltında

Varşova'da dron paniği: Belarus vatandaşı 2 kişi gözaltında
Polonya'da hükümet binaları üzerinde uçan bir dron etkisiz hale getirildi ve Belarus vatandaşı iki kişi gözaltına alındı. Olay, Polonya'nın güvenlik endişelerini artırdı ve Rusya'nın İHA ihlalleri hatırlatıldı.

GÖZALTI VAR

Başbakan Tusk, olayla ilgili olarak Belarus vatandaşı iki kişinin gözaltına alındığını ve polisin soruşturma başlattığını belirtti. Bu gelişme, Polonya'nın güvenlik endişelerini bir kez daha gündeme getirdi.

teknik yapı

RUSYA İHA'LARI

Öte yandan, 10 Eylül'de Polonya hava sahasını ihlal eden Rusya'ya ait insansız hava araçları (İHA)'ların Polonya ordusu tarafından düşürülmesi ve NATO'nun Doğu Gözcüsü Operasyonu'nu başlatması da hafızalardaki tazeliğini koruyor. Bu olaylar, bölgesel güvenliğin hassaslığını gözler önüne seriyor.