ASAYİŞ
Yayınlanma : 30 Ekim 2025 16:12

Vanda VEDAŞ kazı çalışmaları tehlike saçıyor: Maddi hasarlı kaza yaşandı!

Vanda VEDAŞ kazı çalışmaları tehlike saçıyor: Maddi hasarlı kaza yaşandı!
Vanda VEDAŞın yürüttüğü kazı çalışmaları, tehlikeli duruma yol açtı. Dün akşam bir maddi hasarlı kaza meydana geldi, vatandaşlar güvenlik önlemlerinin artırılmasını istiyor.

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) tarafından yürütülen elektrik hatlarının yer altına alınması çalışmaları, Vanlı vatandaşların sabrını taşırdı. Uzun süredir devam eden kazı çalışmaları, hem sürücüler hem de yayalar için ciddi tehlikeler oluşturmaya başladı.

sempati mobilya

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ YETERSİZ

Kent genelinde birçok ana arterde sürdürülen kazı işlemleri sırasında yeterli güvenlik şeritlerinin olmaması, çeşitli kazalara davetiye çıkarıyor. Özellikle Buzhane Mahallesi Kaleyolu, Hüsrev Paşa Camii ve sahil yolu güzergâhındaki çalışmalar, vatandaşların tepkisini çekiyor. Kazı yapılan alanlarda yolun bir kısmının kazılması ve diğer kısmına mıcır dökülmesi, trafik akışını zorlaştırarak kazaların yaşanmasına sebep oluyor. Dün akşam saatlerinde, kazı yapılan alanda bir kapalı kasa hafif ticari kamyonet sürücüsü, direksiyon hâkimiyetini kaybederek yol kenarındaki mıcır birikintisine çıkarak maddi hasarlı kaza yaptı. Şans eseri sürücü yara almadan kazayı atlattı, ancak aracında hasar meydana geldi. Vatandaşlar, aynı bölgede bir aydır süren çalışmaların yavaş ilerlediğini ve güvenlik önlemlerinin artırılmasını talep ediyor.

VATANDAŞLARDAN ACİL ÇAĞRI

Çevredeki vatandaşlar, yolun bir an önce tamamlanmasını ve güvenlik şeritlerinin güçlendirilmesini istediklerini belirterek, "Yağmur ve soğukların başladığı bu günlerde yol daha da tehlikeli hale geldi. Çalışmaların hızlandırılmasını bekliyoruz," diyerek tepkilerini dile getirdiler. Yetkililerden, bu konuda acil önlemler alınmasını talep ediyorlar.