• ceylan hafriyat
ASAYİŞ
Yayınlanma : 30 Aralık 2025 06:44

Van'da kar yağışı nedeniyle 266 yerleşim yeri ulaşıma kapandı

Van'da kar yağışı nedeniyle 266 yerleşim yeri ulaşıma kapandı
Van'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 266 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı, ekipler yolları açmak için çalışmalara devam ediyor.
Van'da kar yağışı nedeniyle 266 yerleşim yeri ulaşıma kapandı

Van’da hafta sonu etkili olan kar yağışı, 266 yerleşim yerinin yolunu ulaşıma kapattı.

teknik yapı

YAŞANAN OLUMSUZ ETKİLER

Önceki gün başlayan kar yağışı, özellikle Bahçesaray’da 36, Başkale’de 22, Çaldıran’da 28, Çatak’ta 36, Erciş’te 46, Gevaş’ta 42, Gürpınar’da 45, İpekyolu’nda 1, Muradiye’de 2 ve Özalp ilçesinde 8 yerleşim yerinin yolunun kapanmasına neden oldu. Toplamda 266 yerleşim yeri, olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşıma kapandı.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Ekipler, kapanan yolların açılması için yoğun bir çalışma sürdürmekte. Ayrıca, yüksek kesimlerde devam eden kar yağışı yerini sise bırakıyor. Van-Erciş kara yolu üzerindeki 1860 rakımlı Tasmalı Geçidi’nde kar yağışı ve sis, sürücülere zor anlar yaşatıyor. Görüş mesafesinin 30 metreye kadar düştüğü bu alanda, sürücüler araçlarının sis lambalarını yakarak seyredebiliyor. Kara yolları ekipleri, bölgede kar küreme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.