ÇEVRE
Yayınlanma : 01 Mart 2026 07:01

Van'da kar esareti bitti mi? Yolların büyük kısmı açıldı, 160 yol için çalışmalar sürüyor

Van'da kar esareti bitti mi? Yolların büyük kısmı açıldı, 160 yol için çalışmalar sürüyor
Van'da etkili olan kar yağışı sonrası kapanan 390 yoldan 230'u ulaşıma açıldı. Kalan 160 yol için karla mücadele çalışmaları devam ediyor.
Van'da kar esareti bitti mi? Yolların büyük kısmı açıldı, 160 yol için çalışmalar sürüyor

Van'da önceki gün etkili olan yoğun kar yağışı, günlük hayatı olumsuz etkilemişti. Kent genelinde kar nedeniyle kapanan toplam 390 yerleşim yeri yolundan 230'unun ulaşıma açıldığı bildirildi.

teknik yapı

KAR KIŞ DEMEDEN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Ancak, henüz ulaşıma kapalı olan 160 yerleşim yeri yolunu açma çalışmaları aralıksız olarak sürüyor. Özellikle Bahçesaray, Başkale, Çatak, Gevaş, Gürpınar, Özalp, Saray ve Tuşba ilçelerinde karla mücadele ekipleri sahada yoğun bir şekilde çalışıyor.

ULAŞIM NORMALLEŞİYOR MU?

Bahçesaray'da 23, Başkale'de 34, Çatak'ta 20, Gevaş'ta 10, Gürpınar'da 20, Özalp'ta 12, Saray'da 6 ve Tuşba ilçesinde ise 35 yerleşim yerinin yolunun açılması hedefleniyor. Ekiplerin çalışmaları tamamlanmasıyla birlikte bu bölgelerdeki ulaşımın da normale dönmesi bekleniyor.