Van'da Hazreti Ömer Camii yeniden inşa ediliyor

Van Valisi Ozan Balcı, 2011 depremlerinde hasar gören Hazreti Ömer Camii'nin yeniden inşasının devam ettiğini ve yaklaşık 91 esnafın işletmesinin tekrar faaliyete geçeceğini açıkladı. İnşaat, yerel imkanlar ve hayırseverlerin desteğiyle sürüyor.Van'da Hazreti Ömer Camii yeniden inşa ediliyor
Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Hazreti Ömer Camii'nin inşaat alanını ziyaret etti. 2011 depremlerinde hasar gören ve güçlendirme çalışmalarıyla ibadete açık tutulan cami, geçtiğimiz aylarda yıkılarak yeniden inşasına başlandı.

İNŞAAT ÇALIŞMALARI HIZLA SÜRÜYOR
Vali Balcı, inşaat alanında yaptığı incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu. Cami geçmişinde birçok imam ve müezzinin emeğinin olduğunu vurgulayan Vali Balcı, hayırseverlerin katkılarıyla yapılan caminin, deprem nedeniyle yıkılıp yeniden inşa edildiğini belirtti. Esnafın mağdur olmayacağını ve yaklaşık 91 esnafın işletmelerinin tekrar faaliyete geçeceğini dile getirdi.

YEREL İMKANLAR VE HAYIRSEVER DESTEĞİ
Camii inşaatının yerel imkânlar ve hayırseverlerin desteğiyle sürdüğünü belirten Vali Balcı, destek vermek isteyenlerin müftülük bünyesindeki dernek üzerinden yardım yapabileceğini söyledi. Sağlam ve güzel bir caminin inşa edileceğini belirten Vali Balcı, emeği geçen herkese teşekkür etti. Vali Balcı'ya, AK Parti Milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Kayhan Türkmenoğlu, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri eşlik etti.
- 12:22Kedi kurtarma operasyonunda ikinci perde: İki kez motoruna sığındı!
- 12:15Bursa'da alkollü sürücü bariyerlere çarptı, yaralı hastaneye kaldırıldı
- 12:09Kayserispor'un TFF 1. Lig'deki zorlu yolculuğu başlıyor: Rakipler ve deplasmanlar netleşti!
- 12:02Çin füzesi, ABD uçağını düşürdü iddiası gündemde
- 11:54Fırat Nehri bayramda doldu taştı: Ziyaretçiler akın etti, trafik kilitlendi




