GÜNDEM
Yayınlanma : 17 Aralık 2025 18:20

Vali Özkan, İRAP ile Manisa’nın afetlere karşı direncini artırmayı hedefliyor

Vali Özkan, İRAP ile Manisa’nın afetlere karşı direncini artırmayı hedefliyor
Vali Özkan, İRAP ile Manisa'nın afetlere karşı direncini artırmayı amaçlayan çalışmaların önemini vurguladı.

Manisa’da İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) kapsamında yürütülen çalışmalar, Vali Vahdettin Özkan’ın koordinasyonunda düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.

teknik yapı

KURUMSAL İŞ BİRLİĞİ VURGULANDI

Toplantıya, Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, AFAD personeli ve gönüllü ekipler katıldı. Vali Özkan, Manisa’nın afetlere karşı daha dirençli hale getirilmesi için uygulanan İRAP kapsamındaki faaliyetlerin önemine dikkat çekti. Afet öncesi risklerin belirlenmesi, olası zararların en aza indirilmesi ve sürdürülebilir afet yönetimi anlayışıyla İRAP’ın stratejik rolü vurgulandı.

GÖNÜLLÜ EKİPLER BİLGİ VERDİ

Toplantıda, İHH, MEB AKUT, Ferroli ve ANDA Arama Kurtarma ekipleri yaptıkları çalışmalar hakkında Vali Özkan’a bilgi sundu. Vali Vahdettin Özkan, AFAD’ın afetlere hazırlık, risk azaltma ve kurumlar arası koordinasyondaki kritik rolünü vurgulayarak, "İl Afet Risk Azaltma Planı, şehrimizin afetlere karşı direncini artırmayı hedefleyen son derece önemli bir yol haritasıdır" dedi.