Vali Işın'dan kritik uyarı: Depreme karşı en önemli adım önceden tedbir almak

Vali Musa Işın, deprem anma programında yaptığı konuşmada, depremle mücadelede en önemli unsurun önceden alınan tedbirler olduğunu vurguladı. Yapılaşmada yönetmeliklere uyulmasının hayati önem taşıdığını belirtti.Vali Işın'dan kritik uyarı: Depreme karşı en önemli adım önceden tedbir almak
Kütahya Valisi Musa Işın, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü anma programında yaptığı konuşmada, depremle mücadelede en hayati unsurun önceden alınan tedbirler olduğunu vurguladı.

AFET YIL DÖNÜMÜ VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
Kütahya Valiliği AFAD İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen anma programı ve İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Değerlendirme Toplantısı, Vali Işın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya, askeri ve mülki erkan, belediye başkanı, il protokolü ve ilgili kurum müdürleri katıldı. Program, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, ardından 6 Şubat depremlerini konu alan kısa film gösterimi yapıldı.

DEPREMLE MÜCADELEDE TEMEL İLKELER
AFAD İl Müdürü İsmail Özkan'ın çalışmaları hakkında bilgilendirme sunumunun ardından söz alan Vali Musa Işın, 6 Şubat depremlerinin Türkiye'nin karşılaştığı en büyük afetlerden biri olduğunu ve 11 ilde 53 bin can kaybına yol açtığını hatırlattı. Devletin tüm imkanlarıyla sahada olduğunu ve 450 bin konutun teslim edildiğini, kalanların da yıl içinde tamamlanacağını belirtti. Vali Işın, depremle mücadelede iki temel aşama olduğunu söyledi: 'Birincisi önceden tedbir almak, ikincisi ise afet sonrası hızlı ve etkin müdahalede bulunmaktır. Özellikle yapılaşmada teknolojiye ve deprem yönetmeliğine uygun hareket edilmesi hayati önem taşımaktadır. Bu şekilde inşa edilen binalar, yüksek şiddetli depremlerde dahi can ve mal kaybını en aza indirmektedir.' Kütahya'da alınan tedbirlerin sürdüğünü ve geçtiğimiz yıl yaşanan 4,6 ve 5,4 büyüklüğündeki depremlerde can kaybı yaşanmadığını dile getiren Vali Işın, şehrin fay hatları açısından hassas bir bölgede bulunduğunu ve daha önce kırılmış fay hatlarının Yemişli köyündeki depremde hasarın sınırlı kalmasına katkı sağladığını ifade etti. Vali Işın, Türk milletinin afetler karşısındaki dayanışma ruhunun önemini vurgulayarak, birlik ve beraberlik içinde her zorluğun üstesinden gelinebileceğini belirtti. Program, AFAD gönüllülerine kimlik kartları ve arama kurtarma ekiplerine teşekkür belgelerinin verilmesiyle sona erdi.
- 23:34Sahte polis şoku: 2,1 milyonluk vurgun yapan dolandırıcılar kahramanmaraş'ta kıskıvrak yakalandı!
- 23:25Iğdır'da terör propagandası yapan şahıs gözaltına alındı
- 23:16Bursaspor'da kritik maç öncesi son hazırlıklar tamamlandı: Taraftar desteğiyle şampiyonluk yolunda emin adımlar
- 23:07Mustafa Gürsel: 'Biz 7. sıradayız, orayı bırakmamamız lazım
- 22:58Rus gıda devi VkusVill, 286 şubesini kapatarak dijitalleşmeye odaklanıyor: Tüketici alışkanlıkları değişiyor mu?





