Uyuşturucu tacirlerine ağır darbe: Kastamonu'da 5 sanık hapis cezasına çarptırıldı

Kastamonu'da uyuşturucu operasyonunda yakalanan 5 sanıktan 4'ü 16 yıl 6 ay, 1'i ise etkin pişmanlık ve iyi hal indirimiyle 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası aldı. Bir sanık tahliye edildi.
Kastamonu'da polis ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonu sonucunda gözaltına alınan 5 sanık, mahkeme tarafından ağır hapis cezalarına çarptırıldı. İl merkezinde bir evde uyuşturucu ticareti yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçen Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2024 yılında operasyonla şüphelileri yakaladı.
BÜYÜK MİKTARDA UYUŞTURUCU VE NAKİT PARA ELE GEÇİRİLDİ
Operasyon kapsamında S.E., S.D., N.Ö., F.C. ve C.Z.Y. isimli şahısların araçlarında ve ikametlerinde yapılan aramalarda toplam 95,21 gram metamfetamin, 14 adet sentetik ecza hapı, 0,91 gram kannabinoid ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 6 bin 400 TL nakit para ele geçirildi. Gözaltına alınan 5 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
SANIKLARIN SAVUNMALARI VE MAHKEME KARARI
Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanıklar, savunmalarında suçlamaları reddederek beraat ve tahliye talebinde bulundular. Bazı sanıklar etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediklerini belirtirken, avukatları da müvekkillerinin uyuşturucu madde kullanımıyla ilgili hastane raporları olduğunu ve üzerlerine atılı suçlamalara dair somut delil bulunmadığını savundu. Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucunda sanıklar S.D., F.C., S.E. ve N.Ö.’yü 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan 16 yıl 6’şar ay hapis ve 165’er bin TL adli para cezasına çarptırdı. C.Z.Y. ise etkin pişmanlık ve iyi hal indirimi uygulanarak 6 yıl 10 ay 15 gün hapis ve 68 bin 700 TL adli para cezası ile cezalandırıldı. Hükümle birlikte tutuklu sanıklardan C.Z.Y. tahliye edildi.
- 12:47EGİAD'dan iş dünyasına yapay zeka hamlesi: Teoriden pratiğe geçiş!
- 12:37İzmir'de kentsel dönüşüm mağdurları, CHP yönetimini protesto etti
- 12:27Köyceğiz BİLSEM'den sanat alanında üç bildiri kabul edildi
- 12:17Datça'da kadın üreticilerden çağla turşusu ile ekonomik hamle
- 12:1323 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu 18 Nisan’da Oasıs Bodrum’da





