YEŞİLÇAM'IN UNUTULMAZ İSMİ ANILDI
Türk sinemasının sevilen yüzlerinden Fatma Girik, vefatının yıl dönümünde Bodrum'daki mezarı başında sevenleriyle buluştu. Ancak anma törenine katılımın düşüklüğü dikkat çekti. Yaklaşık 10 kişinin hazır bulunduğu törende, usta oyuncu Fatma Girik'in yanı sıra aynı mezarlığa defnedilen annesi Münevver Ukav, yönetmen Memduh Ün ve sanatçı Akrep Nalan için de dualar okundu.

VEFASIZLIK İDDİALARI GÜNDEME GELDİ
1956-2012 yılları arasında 200'den fazla sinema filmi ve dizide rol alan ve ömrünün son yıllarını Bodrum'un Torba Mahallesi'nde geçiren Fatma Girik, 24 Ocak 2022'de 79 yaşında hayatını kaybetmişti. Sanatçının mezarı başında düzenlenen törene, kardeşi Müyesser Girik, birkaç mahalle sakini ve Bodrum Belediyesi görevlilerinin yanı sıra 8 basın mensubunun katılması, bazı çevrelerde vefasızlık olarak yorumlandı.
'ARIYORUZ, ÖZLÜYORUZ'
Tören sonrası basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Müyesser Girik, ablasını çok özlediğini belirterek, "Arıyoruz, özlüyoruz" ifadelerini kullandı. Girik'in sevenleri, sanatçının anısına yakışır bir kalabalık beklerken, törene katılan az sayıda kişi sanat dünyasındaki vefa tartışmalarını yeniden alevlendirdi.








