GÜNDEM
Yayınlanma : 16 Ağustos 2025 09:26

Uraloğlu açıkladı: Yozgat Havalimanı 2026 sonunda açılıyor

Uraloğlu açıkladı: Yozgat Havalimanı 2026 sonunda açılıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yozgat Havalimanı'nın 2026 yılının sonunda hizmete açılacağını açıkladı. 2 bin 600 metre uzunluğundaki pist ve 20 bin metrekarelik terminal alanı ile yılda 2 milyon yolcuya hizmet verecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yozgat Havalimanı'ndaki incelemelerinin ardından havalimanının 2026 yılının sonuna kadar hizmete açılacağını duyurdu. Bakan, altyapı çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını, üstyapı çalışmalarının da hızla devam ettiğini belirtti.

teknik yapı

HAVALİMANI DETAYLARI

Bakan Uraloğlu, 2 bin 600 metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde bir pistin tamamlandığını, geniş gövdeli uçakların iniş yapabileceğini vurguladı. Ayrıca, yaklaşık 10 kilometrelik servis güvenlik yolunun ve 300 metreye 120 metrelik bir apronun tamamlandığını, uçakların terminale yaklaşım yollarının da bittiğini açıkladı. Yılda 2 milyon yolcuya hizmet verecek 20 bin metrekarelik bir terminal alanı inşa edildiğini ve yıl sonuna kadar çatısının kapatılacağını, çalışmaların kış şartlarında da devam edeceğini ifade etti.

MODERN YAPI

Toplam 32 bin metrekare kapalı alan elde edileceğini belirten Bakan Uraloğlu, güç merkezlerinden teknik merkezlerine, güvenlik binalarına ve yangın söndürme araçlarının bulunacağı binalara kadar yaklaşık 500-600 araca hizmet verecek bir otoparkın da inşa edileceğini söyledi. Bakan, havaalanının modern yapılarla donatılacağını ve kalite noktasında emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirtti. Projede alt yapı işlerinin neredeyse tamamlandığını ve üst yapı çalışmalarında ciddi bir ilerleme kaydedildiğini de sözlerine ekledi. Bazı beklenmedik zemin problemleriyle karşılaştıklarını, ancak bunların çözüldüğünü ve Akdağmadeni, Sorgun ve Alaca yollarının da havaalanıyla bağlantılı olarak tamamlandığını dile getirdi.