Uluslararası ilişkiler uzmanından şok uyarı: 3. Dünya Savaşı riski kapıda!

Uluslararası ilişkiler uzmanı Doç. Dr. Merve Suna Özcan, İran-ABD görüşmelerinin müzakere zemininde çöktüğünü ve askeri seçeneklerin öne çıktığını, bunun 3. Dünya Savaşı riskini tetikleyebileceğini belirtti. Türkiye'nin diplomasideki rolü v
Uluslararası ilişkiler uzmanı Doç. Dr. Merve Suna Özcan, İran ile ABD arasındaki temasların müzakere zemininde çöktüğünü ve Hürmüz Boğazı'na yönelik açıklamaların askeri seçenekleri daha görünür hale getirdiğini belirtti. Özcan, bölgedeki savaş baskısının artması halinde küresel etkileri ağır olacak bir 3. Dünya Savaşı riskinin gündeme gelebileceğini ifade etti.
GERİLİM TIRMANDI: ASKERİ SEÇENEKLER ÖNE ÇIKIYOR
Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Merve Suna Özcan, İran ve ABD arasında Pakistan'da yürütülen görüşmelerin kritik bir aşamaya geldiğini ve sürecin askeri seçenekleri daha belirginleştirdiğini söyledi. Diplomasi ihtimalinin tamamen ortadan kalkmadığını ancak bölgedeki gerilimin küresel sonuçlar doğurabilecek bir seviyeye taşınma riskinin bulunduğunu vurgulayan Özcan, Pakistan'daki masanın sorunlu hale geldiğini ancak diplomasinin tamamen rafa kalktığını söylemenin zor olduğunu ekledi.
DİPLOMASİ MASASI YENİDEN KURULABİLİR Mİ?
Özcan, "İran ve ABD arasında Pakistan'la kurulan masanın an itibariyle müzakere boyutunun çöktüğünü görüyoruz. Son derece endişe verici. Trump'un özellikle saat 17'yi işaret etmesi ki CENTCOM’un özellikle İran ablukasına karşı Hürmüz üzerinden yeni bir abluka yapacağını söylemesi, son derece askeri opsiyonu karşımıza çıkaran yeni bir düşünce oluşturdu bizler açısından" dedi. Türkiye'nin lider ve istikrar diplomasisindeki kritik rolüne de değinen Özcan, Antalya Diplomasi Forumu gibi platformların önemine dikkat çekti ve bu coğrafyadaki savaş baskısının devam etmesi halinde 3. Dünya Savaşı riskinin belireceğini, Körfez aktörlerinin de sürece dahil olabileceğini belirtti.
- 06:47Suyun üstünde yüzen köprü, kazadan sonra tekrar hizmette
- 06:37Tarih şokta: Kudüs yakınlarında sarnıçtan çıkan 68 çocuk mezarı sırrı!
- 06:27Kocaeli'de otomobil ve otobüs çarpıştı, 1 kişi yaralandı
- 06:17Gaziantep FK, Rizespor deplasmanında ilk yarıyı önde kapattı!
- 06:07Kayserispor taraftarından Bilal Bayazit'e sert tepki





