Uluslararası Dağ Günü’nde gece yürüyüşü coşkusu

ESDAG, Uluslararası Dağ Günü'nü kutlamak için 25 kişilik bir grupla gece yürüyüşü gerçekleştirdi ve dağcılığın önemine dikkat çekti.Uluslararası Dağ Günü’nde gece yürüyüşü coşkusu
Eskişehir Doğa Aktiviteleri Grubu (ESDAG) üyesi 25 kişilik grup, Uluslararası Dağ Günü'nü kutlamak amacıyla Eskişehir Kent Ormanı'nda 12 kilometrelik bir gece yürüyüşü düzenledi.

ETKİNLİKLER 2003'TEN BERİ DEVAM EDİYOR
Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki grup, 11 Aralık 2003 tarihinden bu yana Uluslararası Dağ Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor. Bu yıl da farkındalık oluşturmak amacıyla özel bir yürüyüş düzenleyerek, dağ sistemlerinin küresel önemini vurgulamayı hedeflediler.

DAĞCILIKTA VERİMLİ BİR YIL
ESDAG üyesi Osman Nebioğlu, yürüyüşler hakkında yaptığı açıklamada, “ESDAG olarak 13 yıldır düzenli olarak haftalık yürüyüşler yapıyoruz. Bu yıl bizim için verimli bir dağcılık yılı oldu. Uludağ'a tırmandık ve muhteşem bir Bursa manzarası gördük. Sonrasında 3 arkadaşımızla birlikte Ağrı Dağı'na tırmandık ve ‘Türkiye’nin çatısını’ ziyaret ettik.” ifadelerini kullandı. Ayrıca doğada olmanın kendilerini mutlu ettiğini ve huzur verdiğini belirterek, katılım sağlamak isteyen herkese davette bulundu.
- 09:06Memur maaşlarına temmuzda ne kadar zam gelecek? Merkez Bankası'ndan kritik ipucu!
- 08:59Emeklilere çifte zam müjdesi: Temmuz hesapları netleşiyor
- 08:52Avrupa'da sinsi tehlike: Bebekler bile risk altında, CYBE'lerde rekor artış!
- 08:45Koyun yünü: Doğanın kurtarıcısı olarak geri döndü
- 08:38Riyad'da Kumların Altından Bin Yıllık Hazine Çıktı: Altın, Gümüş ve Değerli Taşlarla Dolu Çömlek Bulundu





