Uludağ'da telesiyejde mahsur kalan 51 tatilci, 96 personelin özverili çalışmasıyla kurtarıldı

Uludağ'da telesiyej arızası nedeniyle mahsur kalan 51 tatilci, AFAD ve JAK koordinasyonunda 96 personelin özverili çalışmasıyla güvenle kurtarıldı; olayda can kaybı yaşanmadı.Uludağ'da telesiyejde mahsur kalan 51 tatilci, 96 personelin özverili çalışmasıyla kurtarıldı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki Uludağ 1. Oteller Bölgesi'nde telesiyej arızası nedeniyle mahsur kalan 51 tatilcinin kurtarılması için 96 arama kurtarma personeli ve 26 aracın seferber edildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, koordineli ve başarılı operasyon dolayısıyla Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve AFAD başta olmak üzere tüm ekipleri tebrik ederek teşekkürlerini iletti.

GENİŞ ÇAPLI KURTARMA OPERASYONU BAŞLATILDI
Olay, bugün saat 11.08 sıralarında meydana geldi ve 51 kişinin telesiyejde mahsur kaldığı ihbarı üzerine AFAD koordinasyonunda hızlı bir şekilde hareket geçildi. JAK, sağlık ekipleri, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan toplam 96 personel ile 26 araç ve ekipman, zorlu hava ve arazi şartlarına rağmen olay yerine yönlendirilerek kurtarma çalışmalarına başlandı.

UZMAN EKİPLERLE GÜVENLİ TAHLİYE SAĞLANDI
Kurtarma operasyonuna destek amacıyla Sakarya İl AFAD Müdürlüğü'nden telesiyej ve teleferik kurtarma konusunda uzman 2 ekip daha bölgeye gönderildi. Profesyonel ekiplerin titiz ve planlı çalışması sonucunda, mahsur kalan 51 vatandaşın tamamı güvenli bir şekilde tahliye edildi. Olayda herhangi bir can kaybı veya ciddi yaralanma yaşanmazken, kurtarılan vatandaşlar sağlık kontrolleri için hazır bekletilen ekipler tarafından muayene edildi.

TEKNİK İNCELEME BAŞLATILDI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, başarılı operasyonun ardından yaptığı değerlendirmede, telesiyejde meydana gelen arızanın nedeninin yapılacak kontroller sonrasında netleşeceğini belirterek teknik incelemenin başlatıldığını duyurdu. Ayrıca, vatandaşlara resmi açıklamalar dışındaki paylaşımlara itibar edilmemesi çağrısı yapıldı.
- 16:01Yüreğir Belediye Başkanı Demirçalı'dan şok karar sonrası ilk açıklama: 'Bu karar bozulacak!
- 15:51Ekonomistler mart enflasyonunu yorumladı: Gerçek pahalılık kapıda
- 15:41Arzum Elektrikli Ev Aletleri'nde kritik devir süreci başlıyor: Şirketin yarısından fazlası satılıyor mu?
- 15:31Yalova'da yolcu otobüsü alev alev yandı
- 15:22Hindistan, madenler için Afrika'ya pirinç gönderiyor: Yeni stratejik hamle





