Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: 9 milyon engelli yolcuya ücretsiz hizmet sağladık

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, 2017'den bu yana demiryolunda 9 milyon engelli yolcuya ücretsiz hizmet verildiğini açıkladı. Erişilebilirlik çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: 9 milyon engelli yolcuya ücretsiz hizmet sağladık
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ‘Dünya Engelliler Haftası’ dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, 2017 yılından bu yana demiryolunda yaklaşık 9 milyon engelli yolcuya ücretsiz hizmet verdiklerini vurguladı.

ERİŞİLEBİLİR ULAŞIM İÇİN ÇALIŞMALAR
Ulaştırma Bakanı, 2002 yılından bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘önce insan’ vizyonuyla hareket ettiklerini belirterek, herkes için erişilebilir bir ulaşım sistemi oluşturma çabalarının devam ettiğini ifade etti. 2019 yılında hayata geçirilen ‘Turuncu Masa Erişilebilir Ulaşım Hizmet Noktası’ uygulaması ile, engelli bireylerin hızlı tren terminallerinde güvenli bir şekilde seyahat etmeleri sağlanıyor.

İSTASYONLARDA ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI
Uraloğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen erişilebilirlik dönüşümüne dikkat çekerek, 119 istasyonda erişilebilirlik uygulamalarını tamamladıklarını açıkladı. Ayrıca, havalimanlarında da erişilebilirlik standartlarının yaygınlaştırıldığını ve 42 havalimanının Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Erişilebilirlik Belgesi aldığını belirtti. Uraloğlu, denizcilik sektöründe de Engelsiz Denizler Projesi ile yolcu gemilerinde engelli bireylerin ihtiyaçlarını karşılayacak düzenlemelerin yapıldığını ifade etti. Bu doğrultuda, Yüksek Hızlı Tren ve ana hat trenlerinde engelli bireylerin ücretsiz seyahat hakkının sürdürüldüğünü belirtti.
- 13:05Demirci'de nostaljik otomobil rüzgarı estiriyor
- 12:55Tarlasını sürerken hayatını kaybeden çiftçinin ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı
- 12:46Başkan Aydın, kahve festivali ile müzikseverlerle buluştu
- 12:36Kepçe dehşeti: Vatandaşlar sorumluluktan kaçan firmaya isyan etti, 'Önlem alınmadan yapılan işin anlamı yok!
- 12:27Bursa'da silahlı saldırgan çatıda yakalandı




