DÜNYA
Yayınlanma : 19 Ağustos 2025 01:42
Ukrayna'da ABD bayrağı taşıyan Rus zırhlısı: Maksimum küstahlık

Rus ordusunun Ukrayna'daki saldırılarında ABD bayrağı taşıyan bir zırhlı araç kullanması, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak tarafından 'maksimum küstahlık' olarak nitelendirildi. Videonun Zaporijya bölgesinde çekildiği iddia ediliyor.
Rus ordusunun Ukrayna mevzilerine düzenlediği saldırıda ABD bayrağı taşıyan bir zırhlı araç kullanması Ukrayna'dan sert tepki çekti. Rus güçlerinin, Amerikan yapımı M113 zırhlı personel taşıyıcıyla cepheye girdiği ve hem Rus hem de ABD bayraklarını açtığı görüntüler Rus medyasında yayınlandı.
RUS ORDUSUNDAN PROPAGANDA HAMLESİ
Görüntülerde, Rus askerlerinin ele geçirdikleri zırhlı araçla Ukrayna'daki saldırılara katıldığı görülüyor. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, bu durumu 'Ruslar ABD sembollerini kendi terör ve saldırganlık savaşlarında kullanıyor. Bu maksimum küstahlık.' sözleriyle yorumladı.
ZAPORİJYA İDDİASI
Videonun Zaporijya bölgesinde çekildiği iddia ediliyor, ancak kaydedildiği yer henüz kesin olarak doğrulanmadı.
- 08:37Oyuncu Wilma Elles, mobilya firmasına 600 bin TL'lik dava açtı: Fotoğrafları izinsiz kullanılmış!
- 08:27Şiddetli alçak basınç İtalya'nın gökyüzünü kahverengiye boyadı
- 08:17İrlanda'da Tarihi Bir Köy, 20 Milyon Euro'ya Satışa Çıkarıldı
- 08:08Almanya'da iki Türk markalı meze ürünü geri çağrıldı
- 07:58Avrupa semaları kilitlendi: Lufthansa'da grev kaos yarattı, binlerce yolcu mağdur




