SPOR
Yayınlanma : 07 Ekim 2025 05:14

UEFA'dan tarihe geçen karar: La Liga ve Serie A maçları kıta dışında oynanacak

UEFA'dan tarihe geçen karar: La Liga ve Serie A maçları kıta dışında oynanacak
UEFA, Villarreal-Barcelona ve Como-Milan maçlarının ABD ve Avustralya'da oynanmasına 'gönülsüz' ve 'istisnai' olarak onay verdi. UEFA Başkanı Ceferin, kararın emsal teşkil etmemesi gerektiğini belirtti.

UEFA, Avrupa futbolunda daha önce eşi benzeri görülmemiş bir karara "gönülsüz" ve "istisnai" onay verdi. Bu karar kapsamında, İspanya La Liga takımlarından Villarreal ile Barcelona ve İtalya Serie A takımlarından Como ile Milan arasındaki mücadeleler, Avrupa kıtası dışında gerçekleştirilecek.

teknik yapı

TARİHİ MAÇLAR AMERİKA VE AVUSTRALYA'DA

La Liga'nın 17. haftasında karşı karşıya gelecek olan Villarreal ve Barcelona, normalde Villarreal'in sahasında oynanması gereken maçı Amerika Birleşik Devletleri'nin Miami kentinde yapacak. Öte yandan, Serie A'da mücadele eden Como ve Milan arasındaki bir karşılaşma ise Avustralya'nın Perth şehrinde oynanacak.

UEFA BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

UEFA'dan yapılan açıklamada, kulüplerin taleplerinin mevcut mevzuattaki boşluklar nedeniyle "gönülsüz" ve "istisnai" bir durum olarak değerlendirilip onaylandığı belirtildi. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, bu tür maçların ülke toprakları dışında oynanmasına izin vermenin üzüntü verici olduğunu vurgulayarak, bu kararın "emsal teşkil edecek şekilde değerlendirilmemesi" gerektiğini ifade etti.