Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu cankurtarma branşında reform niteliğinde değişimlere hazırlanıyor

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu, cankurtarma branşında uluslararası statü kazanımları ve reform niteliğinde yeniliklerle yeni bir döneme hazırlanıyor. TSSF Başkanı Kadir Sağlam, bu alanda önemli kararlar alındığını ve önümüzdeki dönemde büyük değişiml
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF), suda boğulmaları önleme ve insan hayatını koruma misyonuyla faaliyet gösteren cankurtarma branşında, federasyon tarihinde ilk kez hayata geçirilen yeniliklere hız kazandırmak amacıyla bir yönetim kurulu toplantısı düzenledi.

CANKURTARMADA YENİ DÖNEM
TSSF Başkanı Kadir Sağlam'ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda, federasyonun en önemli ve en çok üyeye sahip branşlarından biri olan cankurtarma spor dalına ilişkin 2025 sezonu değerlendirmesi yapıldı ve gelecekteki faaliyetler planlandı. 2025 sezonunda büyük atılımların ve projelerin hayata geçirildiği, sınavlar, çalıştaylar, uluslararası üyelik ve tanınırlık kazanımları, uluslararası şampiyonalara katılım ve ulusal şampiyonlukların uluslararası standartlara kavuşturulduğu cankurtarma branşında yapılacak yenilikler konusunda kararlar alındı.
ULUSLARARASI STATÜ KAZANIMLARI VE GELECEK PLANLARI
Cankurtarma merkezlerinin ve cankurtaranların uluslararası kimliğinin korunması ve mümkün olan en kısa sürede dünyada rol model olmalarına yönelik alınması gereken sorumluluklar, görevler ve eğitim faaliyetlerinin içerik ve planlaması yeniden gözden geçirildi. Maksimum fayda sağlanması amacıyla 2026 sezonu cankurtarma etkinliklerinin esasları hakkında görüş birliğine varıldı. Bu kararlar, federasyonun ilgili kurulları tarafından tüm detaylarıyla netleştirildikten sonra cankurtarma ve sualtı camiasıyla paylaşılacak. TSSF Başkanı Kadir Sağlam, cankurtarma branşının federasyonun lokomotif spor dallarından biri olduğunu belirterek, "Cankurtarma branşımızda reform niteliğinde bir değişimin olacağını söyleyebilirim. Esas kararlarımızı tüm detaylarıyla netleştirip, camiamızla paylaşacağız. Cankurtarma branşımızda yeni bir dönem başlıyor. Camiamıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi. Sağlam ayrıca, Türkiye'nin ilk kez bir uluslararası ilgili kuruluşa, Uluslararası Cankurtarma Federasyonu'na bağlı Avrupa Uluslararası Cankurtarma Federasyonu'na tam üye olduğunu, ülkemizde ilk kez Sportif Cankurtarma Türkiye Şampiyonluğu gerçekleştirdiklerini ve Milli Takım kadrosunu oluşturduklarını, ilk defa bir uluslararası yarışmaya, Avrupa Cankurtarma Şampiyonası'na katıldıklarını belirtti. Sağlam, bu vesileyle Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ve Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya'ya desteklerinden dolayı teşekkür etti.
- 11:29Tapusu olan paraya para diyor: İşte yatırımın yeni rotası ve en çok kazandıran 15 şehir!
- 11:18Ordu Bölge Bandosu, Adıyaman’da coşkulu bir konser verdi
- 11:08İç Mimar Yeşim Kozanlı'dan 'Zamanın İzi': Doğal taşın yaşayan dokusu
- 10:59Uzmanlardan bahar aylarında polen alerjisine karşı önemli uyarılar
- 10:4910 suçtan aranan firari hükümlü Aliağa'da nefes kesen operasyonla yakalandı!




