Türkiye'nin tuvalet kağıdı devleri el değiştiriyor: Selpak ve Solo yeni sahiplerini buldu

Türkiye'nin önde gelen tuvalet kağıdı markaları Selpak ve Solo'nun üreticisi Sanipak'ın devir işlemleri, yurt dışı Rekabet Kurulu onayı ile kritik bir aşamayı geçti. Şirket, önümüzdeki süreçte yeni sahibine tam olarak devredilecek.
Türkiye'nin temizlik kağıdı sektöründeki köklü markaları Selpak ve Solo'nun üreticisi Sanipak'ın satış sürecinde önemli bir dönüm noktası daha geride kaldı. Eczacıbaşı Holding'e ait olan Sanipak Sağlıklı Yaşam Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin hisselerinin tamamının Arch Peninsula SDN. BHD.'ye devredilmesi için gerekli yurt dışı Rekabet Kurulu onayı da alındı. Bu gelişme, devir işlemlerinde karşılaşılan önemli bir engelin daha aşılması anlamına geliyor.
YURT DIŞI ONAYI DA GELDİ
Eczacıbaşı İlaç tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, 23 Mart 2026 tarihinde imzalanan Pay Devir Sözleşmesi çerçevesinde daha önce yurt içi rekabet izninin 8 Mayıs 2026'da alındığı hatırlatıldı. Şimdi ise yurt dışı onayının da alınmasıyla birlikte, şirketin yeni sahibine tam anlamıyla devredilebilmesi için kalan diğer kapanış koşullarının hızla tamamlanması hedefleniyor.
SEKTÖRDE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR
Satış sürecine konu olan Eczacıbaşı Holding'in sermayesinde Eczacıbaşı İlaç'ın yüzde 37,28, Eczacıbaşı Yatırım Holding Ortaklığı'nın ise yüzde 11,54 oranında payı bulunuyor. Türkiye'de temizlik kağıdı sektörünün öncüsü olarak kabul edilen Eczacıbaşı, 1970 yılında temeli atılan İpek Kağıt tesisleri ile ilk yerli üretimi başlatmıştı. Sektörde adeta ürünle özdeşleşen Selpak'ın yanı sıra Solo, Silen ve Servis gibi tanınmış markalar da Eczacıbaşı bünyesinde yer alıyordu. Tüm yasal izinlerin tamamlanmasının ardından nihai kapanış işlemlerinin gerçekleştirileceği belirtildi.
- 12:29CHP'li Nalbantoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na destek mesajı
- 12:20Sahte MHRS sitesi tuzağı: Genç kadın 20 bin TL'den oldu, şok yaşadı!
- 12:09Kütahya'da Kurban Bayramı için güvenlik tedbirleri alındı
- 11:59Uber, Avrupa'da dev bir hamleyle Yemeksepeti'nin ana şirketini hedef alıyor: Tekelleşme endişeleri artıyor
- 11:49Posta kargosu taşımacılığında rekor kırıldı





