Türkiye karşıtı iki teklif ABD'de reddedildi

Ermeni lobisi tarafından ABD'ye sunulan Türkiye karşıtı iki teklif, Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi tarafından reddedildi. İsrail'in Gazze saldırıları ise uluslararası alanda geniş çaplı protestolarla karşılaşıyor.
ABD Temsilciler Meclisi'nde Türkiye karşıtı iki teklif, Dışişleri Komitesi tarafından reddedildi. Bu teklifler, Ermeni lobisi tarafından sunulmuştu.
TEKİFLERİN İÇERİĞİ
Kongre Üyesi Brad Sherman'ın teklifi, ABD Uluslararası Kalkınma Finansman Kurumu'nun Azerbaycan'daki projelerine desteğin, "Ermeni savaş esirlerinin serbest bırakıldığı" onaylanana kadar yasaklanmasını öngörüyordu. Ayrıca, Türkiye'nin "Ermenistan'a uyguladığı abluka" gerekçesiyle Ankara'ya yapılacak Amerikan yardımının kesilmesini de talep ediyordu.
ULUSLARARASI TEPKİLER
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları İsveç'te protesto edildi. Almanya'da ise halkın yüzde 83'ü İsrail'in Gazze'deki saldırılarını haksız bulduğunu belirtti. Paris'te ise Filistin yürüyüşünü sabote etmek isteyen eylemciler bayrağı kaybetti.
- 02:57Malatya'da yolun karşısına geçerken canından oldu: İki araç hızla gelip hayatını aldı
- 02:04Jessica Alba, 17 yıllık evliliğin ardından yeni aşkıyla plajda görüntülendi
- 01:50Elazığ'da apartman alevler içinde kaldı: 1 hamile kadın dahil 4 kişi etkilendi
- 00:22Kemikli rampalarında bayram dönüşü trafiği gece de yoğun
- 00:00Fatih Sultan Mehmet ve kahraman ordusu rahmetle anıldı: 573. yıl kutlu olsun






