Türkiye'den Irak'a stratejik hamle: Kerkük'te iş birliği masada!

Enerji Bakanı Bayraktar, TPAO ve BP arasındaki iş birliğiyle Irak'ın Kerkük sahaları başta olmak üzere bölgede enerji alanında iş birliği hedeflendiğini duyurdu. Yeni anlaşmalar ve Orta Asya'ya açılım da gündemde.Türkiye'den Irak'a stratejik hamle: Kerkük'te iş birliği masada!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye Petrolleri (TPAO) ile İngiliz enerji devi BP arasındaki stratejik iş birliği mutabakat zaptı töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar, öncelikli projelerinin Irak'taki iş birlikleri olduğunu vurgulayarak, "Başta Kerkük sahaları olmak üzere Irak’ta iş birliğine bakıyoruz" dedi.

IRAK VE LİBYA'DA YENİ FIRSATLAR
TPAO'nun Exxonmobil ve Chevron ile imzaladığı anlaşmaların ardından BP ile yaptığı bu yeni iş birliği, petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerini genişletme amacını taşıyor. Mutabakat zaptı, petrol ve doğal gaz sahalarının geliştirilmesi, arama potansiyeli olan alanların değerlendirilmesi ve ihracat kapasitesi ile taşıma altyapısı konularında uluslararası ve bölgesel iş birliği çerçevesi sunuyor. Bakan Bayraktar, 2028'e kadar TPAO'nun üretimini 1 milyon varile çıkarma hedefine bu adımlarla ulaşılabileceğine dikkat çekti.

YENİ ANLAŞMALAR YOLDA, KAZAKİSTAN VE AZERBAYCAN DA GÜNDEMDE
Bayraktar, sadece Irak ile sınırlı kalmayacaklarını belirterek, Libya ve Orta Asya'daki Kazakistan ile Azerbaycan'da da iş birliklerini değerlendireceklerini ifade etti. Gelecek hafta daha somut, yeri ve ülkesi belli bir ortaklık anlaşması daha imzalayacaklarını müjdeleyen Bakan, TPAO'nun Libya'da düzenlenen ihalede deniz ve karada iki blokta ruhsat alma hakkı kazandığını da sözlerine ekledi. Bu sahalarda İspanyol Repsol ile birlikte doğal gaz ve petrol arayacaklarını, Türkiye Petrolleri'nin %40 ortak olacağını belirtti.
- 00:39Avrupa hava yollarından jet yakıtı krizi alarmı: Acil önlem istiyorlar!
- 00:29AB'de jet yakıtı tedarikinde endişeler artıyor
- 00:20Kahramanmaraş Jandarmasından Nefes Kesen 3 Aylık Operasyon: Silahlar ve Uyuşturucu Ele Geçirildi, 275 Kişi Tutuklandı
- 00:10Culebra Yarması: Dağları aşarak okyanusları birleştiren mühendislik harikası
- 00:00Mehmet Şimşek Washington'da: Dev finans kuruluşlarıyla kritik zirveler ve dev proje anlaşması!




