Türkiye, AARIENEA'da tarih yazdı: İlk başkanlık görevi Türk delegasyonda

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'nin Yakın Doğu ve Kuzey Afrika Tarımsal Araştırma Kuruluşları Birliği'nde (AARIENEA) ilk kez başkanlık görevine seçildiğini duyurdu.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'nin tarım diplomasisi alanında tarihi bir başarıya imza attığını duyurdu. Ülkemiz, Yakın Doğu ve Kuzey Afrika Tarımsal Araştırma Kuruluşları Birliği'nde (AARIENEA) ilk kez başkanlık görevine seçildi.
TARIM POLİTİKALARINDA TÜRKİYE DAMGASI
Bakan Yumaklı, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu seçimin tarım alanındaki uluslararası iş birliği açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Türkiye'nin bu görevle birlikte, birlik bünyesindeki tarımsal araştırma yapan, yeni teknolojiler ve üretim teknikleri geliştiren kuruluşlara liderlik edeceğini vurguladı.
ULUSLARARASI ARENADA GÜÇLENEN TÜRKİYE
Yumaklı, "Ülkemiz, AARIENEA’da ilk kez başkanlık görevine seçildi" diyerek, bu başarının hayırlı olmasını diledi. Bu gelişme, Türkiye'nin bölgesel ve küresel tarım politikalarındaki etkisini artıracak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
- 17:08Kütahya'da korkunç kaza: Kavşakta çarpışan araçlardan 3 kişi hastanelik oldu
- 17:01Danimarka ve Almanya arasındaki dev tünel projesinde çalışmalar hızlandı
- 16:54Türk mutfağının yoğurtlu lezzetleri dünya listesinde zirveye oynadı
- 16:47Everest Dağı, tektonik hareketlerle büyümeye devam ediyor
- 16:40Bayram dönüşü Afyon'da trafik kabusu: Uzun kuyruklar oluştu






