GÜNDEM
Yayınlanma : 13 Mart 2026 17:02
Düzenleme : 13 Mart 2026 18:08

Türkbükü sahili kaçak iskelelerden temizleniyor

Türkbükü sahili kaçak iskelelerden temizleniyor
Bodrum Türkbükü'nde kaçak iskelelere yönelik operasyon başlatıldı. Mahkeme kararlı yapılar yıkılırken, sahildeki engeller kaldırılıyor. Deniz temizliği de yapılıyor.

KAÇAK YAPILARA OPERASYON BAŞLADI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, sosyetenin gözde tatil merkezlerinden Türkbükü sahilinde kaçak yapılara yönelik geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Sabahın erken saatlerinde harekete geçen ekipler, mahkeme kararıyla belirlenen ve kıyı şeridini işgal eden iskeleleri teker teker yıkmaya başladı. Bu operasyon, bölgedeki yapılaşma denetimlerinin sıkılaştığına işaret ediyor.

sempati mobilya

SAHİL ERİŞİMİNE ENGEL KALDIRILIYOR

Bodrum Kaymakamlığı'nın koordinasyonunda, Bodrum Belediyesi, Bölge Liman Başkanlığı ve Milli Emlak Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda, Kıyı Kanunu'na aykırı olduğu tespit edilen iskelelerin yıkımı hedefleniyor. Yıkım çalışmaları sırasında, vatandaşların sahile ve denize erişimini engelleyen kapı ve bariyer gibi unsurların da kaldırılması dikkat çekti. Karadan ulaşılması zor noktalara denizden platformlarla müdahale edildi.

DENİZ DE TEMİZLENİYOR

Sahildeki yıkım ve söküm çalışmalarının yanı sıra, denizde de bir temizlik operasyonu yürütülüyor. Dalgıçların desteğiyle deniz tabanındaki tonozlar da tek tek temizleniyor. Bölgede devam eden bu çalışmalarla birlikte, bazı iskeleler ve yapılarla ilgili hukuki süreçlerin sürdüğü bilgisi aktarıldı.